Friese tuigpaarden in de picture

Xander (Haitse 425) met Jelle van der Kooi (Foto: Johanna Faber)

Leden van Vereniging Het Friese Tuigpaard kenden drukke dagen afgelopen week. Op woensdag 10 juli vertrok een delegatie nationale tuigers naar de 51e editie van het concours hippique op Schiermonnikoog alwaar Xander (Haitse 425) van Jelle van der Kooi zowel de ereklasse alsmede de damesklasse won en waar Maaike de Jong met Jetske van Diphoorn (Norbert 444) de betere bleek in de limietklasse. Bij de meerspannen kon de concurrentie geen potten breken tegenover Feike Holtrop die met zijn paarden oppermachtig bleek.

Tsjalle 454 naar winst

Op het regionale concours in Tolbert waren vrijdagavond 12 juli flink wat rijders actief op de bijzonder fraaie baan van de HJC manege. Er werd flink wat strijd gevoerd waarbij Albert Minkema de limietklasse en de tweespanrubriek op zijn naam schreef. Dochter Lisa Minkema deed dat in de Auto Joure XL competitie tuigen onder het zadel, met Melle van de Lits (Wimer 461) die ook met vader de limietklasse won.
In de ereklasse was de jury zeer gecharmeerd van onze jongste preferente KFPS stamboekhengst Tsjalle 454 (Mintse 354), gereden door Age Okkema. Sofi Vaïsanen won met Sven B. (Wimer 461) de damesklasse en vervolgens wist Nadia den Hollander met Thoran van de Noeste Hoeve (Tsjalle 454) de Stal Wijbenga Young Riders competitie te winnen.

Toppresentatie op CH Wolden

Op zondag 14 juli werd een showblok gevuld met top-presterende Friese Tuigpaarden op CH Wolden, alwaar het EK Young Riders springen werd gehouden. Onder leiding van Bauke de Boer presenteerden zich alhier enkele enkelspanrijders en een tweetal tweespannen.

 

Vorig artikelZuid Holland levert met Chris Epskamp en Rinus van de Meikade kandidaat voor Hippiade
Volgend artikelVideo fokdag Het Friese Paard Midden Nederland, 13 juli 2019