Friese tuigpaarden in de startblokken voor CH Lunteren

In 2019 won Eise 489 (Maurits 437) voor het laatst de rubriek 'Dekhengsten voor de concourswagen'. Foto: Johanna Faber

Na twee jaar afwezigheid kan het Concours Hippique in Lunteren eindelijk weer doorgaan. Op zaterdag 7 mei a.s. kan het publiek weer genieten van een tuigpaardenconcours met louter Friese paarden aan de start. De programmering bevat rubrieken voor zowel de nationale rijders alsmede de regionale rijders. Er kan dan ook genoten worden van al het goede wat de Friese tuigpaarden op dit moment te bieden hebben.

Nieuwe opvolger

Eén van de meest spraakmakende rubrieken zal ongetwijfeld de rubriek ‘Dekhengsten voor de concourswagen’ zijn. Een geheel open strijd lijkt het te gaan worden tussen Wardy 509, Rommert 498, Ulbe 506, Wolter 513, Wibout 511 en Bartele 472. In 2010 was Maurus 441 de eerste winnaar en werd dat daarna nog driemaal. Daarna pakte Wylster 463 tweemaal de beker en vervolgens bleek Eise 489 viermaal onverslaanbaar. Aanstaande zaterdag weten wij wie de nieuwe opvolger in deze bijzondere rubriek gaat worden!

Eerste nieuwelingenrubriek

CH Lunteren is ook de start van de KFPS-Nieuwelingencompetitie. Dit jaar staat de rubriek open voor Friese paarden van vier tot en met zeven jaar die nog geen winstpunten in het enkelspan in de tuigsport hebben behaald. Ook deze rubriek zal een geheel open strijd gaan opleveren waarin rijders hun uiterste best zullen gaan doen zoveel mogelijk competitiepunten te verzamelen.

Veel animo

Tussen de tuigrubrieken door kunnen vele combinatie ‘Bestgaand rijpaard’ worden bekeken. Deze rubriek is al enige jaren een succesnummer op het concours. Elk jaar lijkt de animo hiervoor groter te worden. CH Lunteren wordt gehouden op het wedstrijdterrein van De Nieuwe Heuvel, Veenstraat 1 te Lunteren. Om 12.00 uur start men met de eerste rubriek en om 17.00 uur zal de laatste afgelopen zijn. Een compleet programma en deelnemerslijst van de aangespannen rubrieken kan men vinden op de website van Vereniging Het Friese Tuigpaard.

Vorig artikelTake 455 terug in Nederland bij Hengstenhouderij Fam.Bosma
Volgend artikelBlog Margriet: niet een, niet twee, maar drie veulens van Yldou in één jaar