FRIESIAN PROMS 2022 met onder andere Waylon, Hans Klok en Samantha Steenwijk

De FRIESIAN PROMS heeft de eerste line-up van bijzondere artiesten voor donderdag 13 en vrijdag 14 januari 2022 bekendgemaakt: rasartiest Waylon, illusionist Hans Klok en zangeres en Friese paardenliefhebster Samantha Steenwijk zullen tijdens de FRIESIAN PROMS in de WTC Expo in Leeuwarden hun opwachting maken! De start van de kaartverkoop voor de KFPS leden is op donderdag 4 november, in de hoop dat het driedaags Friese paardenevenement met HENGSTENKEURING én publiek door kan gaan.

Spannende week op komst

Vooralsnog blijft het spannend of eventuele aanscherping van de coronamaatregelen ook gevolgen zal gaan hebben voor de komende FRIESIAN PROMS en de HENGSTENKEURING. Desalniettemin werkt de organisatie vol enthousiasme verder aan de voorbereidingen van dit prachtige Friese paarden evenement. Het is tenslotte over nog maar 10 weken zover….

Van pop tot populair klassiek

Met het noemen van de drie artiesten is de line-up vanzelfsprekend niet compleet. The Dutch Tenors en de zussen Annemarijn, Willemijn en Lilian, oftewel LUNEDI verzorgen optredens. En dat betekent een muzikaal ‘cross over’ repertoire variërend van pop tot populair klassiek. Muziek van Queen, Willy Nelson, Musical Cats, James Brown, Offenbach, Ed Sheeran en bekende nummers van de artiesten zelf staan op de playlist.

Ruim 250 medewerkers

De artiesten en alle andere acts zullen live begeleid worden door het uit 42 musici bestaande orkest The Symphonic Music Connection onder leiding van Theo Brouwer, en het imposante uit 72 zangers bestaande FRIESIAN PROMS koor onder leiding van Akke Bosma. Daarbij worden ze ondersteund door special effecten. In totaal zijn er meer dan 250 medewerkers betrokken bij deze show en muziekavond die inmiddels voor de zesde keer georganiseerd wordt.

Vanzelfsprekend met Friese paarden

De FRIESIAN PROMS kan niet bestaan zonder die andere ‘top artiest’ namelijk het Friese paard. Hoe en in welke combinaties of vorm de artiesten hun optreden gaan uitvoeren met Friese paarden blijft een verrassing. Achter de schermen wordt er al flink gewerkt aan een hoog aandeel zwart goud in de FRIESIAN PROMS. In ieder geval zal Samantha Steenwijk samen met haar Friese paard Voice optreden.

De organisatie is daarnaast nog in overleg met een buitenlandse paardenshow. Of dit in verband met de situatie rondom Covid-19 mogelijk is, is de vraag. In ieder geval komen uit Frankrijk The Horseman met een act vol humor naar de FRIESIAN PROMS.

Brief of email

Alle leden van het KFPS krijgen deze dagen een brief in de bus of een email toegestuurd met hun kortingscode voor het bestellen van kaarten. Donderdag 4 november om 9.00 uur gaat de kaartverkoop voor de eigen leden los. Donderdag 11 november start de openbare verkoop voor de HENGSTENKEURING en de FRIESIAN PROMS.

 

Vorig artikelBlog Ester: over groepsimmuniteit, diva’s en krachtige passen
Volgend artikelWebinar JongKFPS: hirudotherapie bij paarden