Friesian Talent Cup bijna van start in Sint Nicolaasga

Aankomend weekend gaat de Friesian Talent Cup 2022/2023 van start met twee selectiedagen bij manege de Oorsprong in Sint Nicolaasga. Er zullen zaterdag 12 en zondag 13 november in totaal 76 driejarige Friese paarden in de baan verschijnen waarvan een kleine meerderheid merries.

Roulerende jury

Voor deze nieuwste editie van de jonge Friese paardencompetitie werkt de organisatie met een flexibel jurycorps. Femke Beljon, Yorick Smit en Kim Jacobi zullen in verschillende samenstellingen de selectiedagen, instructiedag en finale beoordelen. Hierdoor kan niet alleen de vooruitgang van de paarden worden bijgehouden maar ook met een frisse blik naar de combinaties worden gekeken. Voor de instructiedag schuiven Hergen van Hall en Bart Bax aan en tijdens de finale Monique Peutz en Bart Bax.

Bijna 180 aanmeldingen

Ook dit jaar was er weer veel animo voor de Friesian Talent Cup. Bijna 180 combinaties meldden zich aan om te kijken wie de opvolgers kunnen worden van de kampioenen van vorig jaar; Hardy fan ‘e Lytse Generael Ster AAA (Jehannes 484) en Hiltsje B.L. Ster (Nane 492). Na de vier selectiedagen, later deze maand wordt er nog gestart in Balkbrug en Lunteren, volgt er een instructiedag op 17 December in Balkbrug. Hier zullen de combinaties uit de selectiedagen met 68 punten of meer op het protocol hun vooruitgang laten zien. De finale is traditiegetrouw tijdens het KFPS Hengstenkeuring weekend in januari en zal dit jaar eindelijk na een paar COVID edities weer neerstrijken in het WTC in Leeuwarden.

 

 

Vorig artikelHengstenkeuring en Jubileumshow 2024
Volgend artikelProgramma eindbeoordeling Centraal Onderzoek zaterdag 12 november