Fryske Quadrille on tour naar Duitsland

De Fryske Quadrille (Foto: Karin Sevink)

16 paarden, 9 sjezen en zo’n 30 rijders en grooms zijn op vrijdag 22 september vertrokken naar het zuiden van Duitsland. Twee vrachtwagens en een aanhangwagen vol paarden, sjezen, tuigen, voer en allerlei spullen rijden vanuit Friesland naar de regio München waar in het kleine plaatsje Marbach de Fryske Quadrille haar opwachting gaat maken op het paardenfeest.

Klaar voor vertrek…..

Tien dagen weg

De zogenaamde ‘Marbacher Hengstparaden 2023’ vindt plaats van 24 september tot en met 3 oktober, waarbij de Quadrille in het weekend zal optreden en de afsluiting zal verzorgen. De Quadrille blijft in totaal 10 dagen in Duitsland. Tenminste dat geldt voor alle paarden en een aantal deelnemers. Een gedeelte van de club zal na het eerste weekend zo’n 9 uur terug rijden naar huis om aan het werk te gaan om daarna voor het weekend erop de trip nogmaals te aanvaarden.

De voorbereiding voor de presentatie waren al lange tijd bezig. Om een voorbeeld te noemen: de donderdag voor vertrek zijn alle paarden door de NVWA gekeurd zodat ze keurig aan de exportregels voldoen. Voor de terugweg gaat dit ook weer gebeuren.

Quadrille hoogtepunt

De ‘Hengstparaden’ bestaat al bijna 100 jaar en was ooit een paardenfeest voor fokkers, maar is uitgegroeid naar een paardenfeest voor iedereen. Dit jaar is er speciale aandacht voor Nederland, waarbij de Fryske Quadrille, door de organisatie een ‘hoogtepunt’ van de show genoemd wordt. Jaarlijks komen er op de Hengstparaden zo’n 20.000 mensen af.

Vorig artikelBuitengewone ledenraadsvergadering op 6 oktober
Volgend artikelElias 494 sluit wedstrijd carrière af met kampioenschap op NK Friese paarden