Fryso Florian Bokaal 2024: 9 selectiedagen in juli en augustus

Op 20 juli staat de eerste selectiewedstrijd van de Fryso Florian Bokaal gepland in het Duitse Klötze. Op zaterdag 31 augustus de laatste, ook in Duitsland. In Nederland staan er in augustus vier data op de agenda om een felbegeerde plek te bemachtigen bij de instructiedagen op 1 en 4 september in Lunteren en Sonnega.

Juryvoorzitter: Corrie Rave

Een aantal wijzigingen op een rijtje ter voorbereiding op een mooie zomer. Voorzitter van de jury is Corrie Rave, die vorig jaar vanwege haar beenblessure nog verstek moest laten gaan, maar dit jaar het stokje van Herman Wientjes zal overnemen en vol enthousiasme haar rol zal vervullen. Naast goede basisgangen en een presentatie passend bij de leeftijd van het paard noemt Corrie ook de vooruitgang die de combinatie laat zien belangrijk. ‘Uiteindelijk gaat het erom dat je het paard opleidt naar een hoger niveau. Daarbij is het in harmonie voorstellen van de paarden ook een belangrijk criterium voor ons.’

Iets andere rol gastruiters

Een behoorlijk wijziging is er voor wat betreft de gastruiters. Hun bevindingen tellen voor 40% mee in de einduitslag. Daarbij zullen de gastruiters Mark van Leeuwen en Chris Epskamp gevraagd worden de paarden in de ‘bijring’ te rijden om in alle rust de paarden te kunnen leren kennen. Daarbij wordt hun mening gevraagd over de bewerkbaarheid, de reactie op de hulpen, concentratie, vermogen tot schakelen en de algemene indruk als dressuurpaard. De basisgangen worden in de halve finale – vanzelfsprekend ook weer op de Centrale Keuring – door de juryleden beoordeeld.

De finaledag heeft daarmee wat wijzigingen ondergaan, maar met hetzelfde doel: een mooie verzameling getalenteerde dressuurpaarden in verschillende leeftijdsklassen te presenteren.

Klik hier door naar de website van de Fryso Florian Bokaal

Vorig artikelMeer inseminaties in 2023, iets minder veulens
Volgend artikelAat van Essen nieuwe KFPS-trainingsleider