Fryso Florian Bokaal dressuur vijfjarigen: Imre (Menne 496) en Igor (Alwin 469)

Foto: Ingrid Truijens

Het waren slechts tienden verschil bij de vijfjarige hengsten in de finale van de Fryso Florian Bokaal dressuur. Igor van Kreterenhof Ster AA (Alwin 469 x Tsjalke 397) met José van Haaren kreeg van de gastruiters de hoogste score en werd daarmee kampioen. ‘Hij heeft veel gaspedaal’, gaf Marten Luiten aan. ‘En hij blijft gefocust.’

Zilver voor Hielke 530 AAA

Het zilver in deze klasse was voor KFPS stamboekhengst Hielke 530 AAA (Jurre 495 x Jisse 433) met Marsja Dijkman. ‘Scherp, maar ook gelaten, dat is een fijne combinaties’, gaf Marten Luiten aan. Het brons en ook de derde score van de gastruiters was voor Graaf Boszorg Ster AAA (Meinte 490 x Mintse 384) met Shannon van Manen.

Gastruiter kiest Imre S.R.

Bij de merries was het verschil iets groter. Met 87 punten van de gastruiters steeg Imre S.R. Ster AAA (Menne 496 x Thorben 466) met Monique Brandsma-van der Meij twee plaatsen en werd kampioen. Gastruiter Mark van Leeuwen was lovend. ‘Je zou zeggen dat ze een hengst is, ze maakt zich stoer en groot. Jammer dat het proefrijden maar 10 minuten is.’ Tweede werd Hetwig fan de Hynderwente Ster A (Hette 481 x Dries 421) met Edwin Bos die ‘veel kwaliteit en stoere merrie’ als complimenten. Het brons was voor Itty Hinke fan de Mersken Ster A (Rommert 498 x Jisse 499) die haar lijf lekker gebruikt.

 

 

Vorig artikelFryso Florian Bokaal tuigen: Koendert (Nane 492) kampioen bij hengsten/ruinen
Volgend artikelFryso Florian Bokaal dressuur zesjarigen: Fleur (Markus 491) en Daan (Hette 481)