Fryso Florian Bokaal tuigen: Koendert (Nane 492) kampioen bij hengsten/ruinen

Koendert fan 'e Bûtemare (Nane 492) en Iris Sijtsma. Foto: Johanna Faber.

De Fryso Florian bokaal tuigen voor de hengsten/ruinen is op vrijdagmiddag 15 september  gewonnen door Iris Sijtsma en de vierjarige Koendert fan ‘e Bûtemare (Nane 492 x Beart 411), met vlak daarachter Albert Minkema en Epke H (Nane 492 x Ulke 338). ‘We komen nog maar net kijken bij deze sport, en hij doet het fantastisch. Ik ben meer dan trots’, aldus een geëmotioneerde Iris.

Twee groepen hengsten/ruinen

De animo voor de tuigaanleg competitie voor vier, vijf en zesjarige hengsten/ruinen was bij de hengsten en ruinen genoeg voor twee voorrondes in Harich. In de eerste groep vielen Iris en Koendert meteen al op met hun constante aanleuning en sterke kadans. Ook jurylid Fetze Schotanus, die samen met Ineke van der Meulen de beoordeling op zich nam, prees het mooie front van de Nane 492 nakomeling. ‘Het was voor ons heel duidelijk dat nummer 202 (Iris en Koendert) moesten winnen; zij hadden het mooiste constante beeld.’

Vier keer Nane 492

Kampioen Koendert heeft zijn talent niet van een vreemde, die kreeg hij namelijk mee van zijn vader Nane 492. Het KFPS Paard van het Jaar tekende voor het vaderschap van maar liefst vier van de zes deelnemers aan deze tuigfinale.

Vorig artikelFryso Florian Bokaal dressuur vierjarigen: Jolise Birthe (Ulbrân 502) en Jary (Tiede 501) kampioen
Volgend artikelFryso Florian Bokaal dressuur vijfjarigen: Imre (Menne 496) en Igor (Alwin 469)