Fryso Florian Bokaal dressuur vierjarigen: Jolise Birthe (Ulbrân 502) en Jary (Tiede 501) kampioen

Jary van de Dompstede Ster AAA (Tiede 501 x Epke 474) en Jolise Birthe fan Friesburg Ster AAA (Ulbrân 502 x Tjalbert 460) met de sponsoren Rianne de Jong-Struijs en Steven Ebbens van de Fryso Florian Bokaal (Foto: Ingrid Truijens)

Jary van de Dompstede Ster AAA (Tiede 501 x Epke 474) heeft de Fryso Florian Bokaal bij de vierjarige hengsten gewonnen. Bij de vierjarige merries ging het kampioenslint naar Jolise Birthe fan Friesburg Ster AAA (Ulbrân 502 x Tjalbert 460).

Beoordeling gastuiters

De ervaring van gastruiters Marten Luiten en Mark van Leeuwen telde voor 50% mee in de uitslag en daarmee gooiden ze de klassering die na de halve finale was ontstaan weer behoorlijk op de kop. Jary, gefokt door mevrouw T. van Leeuwen, en in eigendom van Black Beauty Stables werd gepresenteerd door Marell Hilberts en eindigde met 0,1 punt voorsprong op de nummer twee: Jannick fan de Hynderhoeve Ster AA (Nane 492 x Rindert 406) met Leonie Evink die van de gastruiters de hoogste punten kreeg. De derde plek was voor Jibbe fan de Groote Weele Ster (Alwin 469 x Jerke 434).

Kopgroep lag dicht bij elkaar

Bij de vierjarige merries was het verschil tussen de nummer één en drie slechts 0,5 punten na de halve finale. Jolise Birthe kon rekenen op veel enthousiasme van haar gastruiter die haar het hoogste puntenaantl gaf. Daarmee klom de merrie, gefokt door Anja Roos en Bert Elsinga en voorgesteld door Jelmer Ketelaar, van haar derde plek in de halve finale naar het kampioenschap. Het zilver was voor Linde fan Stal Sibma Kroon AAA (Markus 491) met Sandra de Groot. De derde plek is voor Loeke fan ‘t Hoolven Kroon AAA (Tiede 501) met Demi van Nuys.

Vorig artikelCK nieuws driejarigen: 1 Kroon, 18 Voorlopig Kroon, 12 kampioenskandidaten
Volgend artikelFryso Florian Bokaal tuigen: Koendert (Nane 492) kampioen bij hengsten/ruinen