Fryso Florian Harich levert 30 nieuwe halve finalisten op

De selectiewedstrijd van de Fryso Florian Bokaal in Harich op zondag 27 augustus leverde voor maar liefst 30 combinaties een uitnodiging op voor de halve finale tijdens de Centrale Keuring. De topscore met 83 punten was voor Black Beauty Stables Jary van de Dompstede Ster AAA (Tiede 501) met Marell Hilberts.

Marell en Jary kwamen uit in rubriek met de vierjarige hengsten en ruinen. Naast Jary wist de amazone ook nog Black Beauty Jibbe van de Grote Weele Ster (Alwin 469) met 72 punten, goed voor een tweede plek in deze klasse, naar de halve finale te rijden. In totaal kregen acht van de tien combinaties die aan de start verschenen in deze rubriek van juryleden Herman Wientjes en Jolanda de Nekker groen licht voor de halve finale.

100% score bij vijf- en zesjarige hengsten

In de klasse met vijfjarige hengsten en ruinen, en in de klasse met zesjarige hengsten en ruinen wisten alle paarden die in Harich in de baan kwamen zich te plaatsen. Onder de geselecteerden jonge hengsten die zich begin september in Exloo mogen melden voor het Centraal Onderzoek. Grutte Pier Ster (Markus 491) bijvoorbeeld. Jacob van der Heide reed hem met 72,5 punten naar de koppositie van de vijfjarigen. Ook Hidde fan Dulve Ster AAA (Markus 491) gaat mee naar de halve finale. Bji de zesjarigen voerde Dietmer fan ‘e Ridderdijk Ster Sport (Omer 493)  met 70,5 punten de lijst aan. Deze score deelde hij met Stal Brandsma’s Diederik B. Ster Sport AAA (Jehannes 484) met Monique Brandsma-Van der Meij en Fedde van de pole Ster Sport AAA (Meinte 490) met Iris Sijtsma die hun titel – bij de vier- en vijfjarigen werden ze kampioen – gaan verdedigen.

Titelverdediger Farah Diba weer geplaatst

Bij de merries heeft ook een titelverdediger zich geplaatst. Farah Diba fan ‘e Grupstal Ster AAA (Eise 489) was vorig jaar met Jelmer Ketelaar de kampioen bij de vijfjarige merries. Met 65 punten zijn ze ook dit jaar een ronde verder. Met 71 punten moesten ze Dryske (Date 477) met Susan Wind voor laten gaan. Susan heeft nog meer ijzers in het vuur voor Harich. Met Lana fan de Nijmoanne Ster AAA (Nane 492) plaatste ze zich bij de vierjarige merries. In die klasse werd ook haar eigen gefokte Lhea van de Egberdina Hoeve (Tiede 501) geselecteerd.
Op kop in de klasse met vierjarigen kwam Jolise Birthe fan Friesburg Ster AAA (Ulbrân 502) met Jelmer Ketelaar die 76,5 punten liet noteren. Tweede was Janneke fan ’t noardermar Ster (Alwin 469) met Janneke Folkertsma die met Lonneke fan ’t Noardermar (Omer 493) nog een tweede merrie in deze klasse in de halve finale op de Centrale Keuring mag rijden.

Vijf vijfjarige merries

Vijf merries in de rubriek met vijfjarige merries verdienden een plek in de halve finale. Op kop met 77 punten kwam Imre S.R. Ster AAA (Menne 496) met Monique Brandsma-Van der Meij. De tweede plek was voor Lisanne de Jonge-Veenje met Black Beauty Stables Hanna K AA (Uldrik 457) en Mette Marit Eppinga reed Gaukjen Ster A (Nane 492) naar een plek in de halve finale.

Halve finale in Harich

De halve finale van de Fryso Florian Bokaal wordt verreden in Harich tijdens de Centrale Keuring. Op woensdag 13 september komen de hengsten/ruinen ’s middags in de baan. Donderdag 14 september mogen de merries zich laten zien voor de jury.

Vorig artikelSietske Brouwer wint met Gé Jildau M (Tietse 428) Beltsjejeie in Aldeboarn
Volgend artikelRassige Marleen (Tiede 501) Voorlopig Kroon en kampioen in Hosena (Dts.)