FTC Balkbrug: 10 combinaties door, hoogste score voor Jisse (Eise 489)

Karolien Nefkens en Jisse van Hoeve Wijchgelsheim (Eise 489). Foto: Ingrid Truijens.

Zaterdag 19 november was alweer de derde selectiedag van de Friesian Talent Cup, ditmaal in de Diamanthal in Balkbrug. 10 combinaties kregen een doorverwijzing naar de volgende ronde. De hoogste score van de dag was voor Jisse van Hoeve Wijchgelsheim (Eise 489), die 76 punten behaalde.

Grote voorsprong Jisse

Jisse was samen met amazone Karolien Nefkens ook meteen de enige combinatie in de rubriek hengsten/ruinen die een uitnodiging kregen voor de instructiedag. Zij stonden maar liefst tien punten los van de volgende combinatie. Van de in totaal 34 jonge combinaties aan de start waren in Balkbrug 26 merries, een overgrote meerderheid. Negen merries wisten meer dan 68 punten op hun protocol te krijgen waardoor ook zij hun beste beentje voor mogen zetten op 17 december.

Sterke merries

Bij de merries zat er maar een punt verschil tussen de nummers een en vijf, waardoor deze groep zeer aan elkaar gewaagd was. De eerste plek was voor Jannechje van Stal Zadelhoff (Alwin 469) en Melissa Klaassen met 73,5 punten. Op de tweede plek stonden Lieke R.R. Ster (Markus 491) en Lisanne Veenje die met 73 punten dezelfde score behaalden als de combinatie op de derde plek; Lieve van de Zomerdijk Ster (Jehannes 484) met Mieke ter Schure.

Melissa Klaassen en Jannechje van Stal Zadelhoff (Alwin 469). Foto : Ingrid Truijens.

Al 35 combinaties door

Met nog een selectiedag te gaan volgende week in Lunteren, hebben al 35 jonge combinaties zich weten te selecteren voor de instructiedag. Zie hieronder voor de volledige uitslagen van Balkbrug.

Vorig artikelSterhengst Ipke van ‘t Heike (Date 477) kampioen in Mexico
Volgend artikelSjees van 118 jaar oud zoekt nieuwe eigenaar