FTC : halve finale online, finale tijdens Hengstenkeuring 2022

Marijke Boelen - Bauke K Finale Friesian Talent Cup tijdens KFPS Hengstenkeuring 2019 © DigiShots

Vanwege de huidige coronamaatregelen is de instructiedag van de Friesian Talent Cup veranderd in een halve finale via video-inzending. Hiermee is ervoor gezorgd dat op tijd bekend is welke combinaties naar de finale mogen, zodat deze, zoals gepland, verreden kan worden tijdens de KFPS Hengstenkeuring in januari 2022.

Video beoordeling vs. real-life jureren

Alle 55 combinaties hebben tot dinsdag 28 december 18.00 uur de tijd om hun proefje op te nemen en in te sturen naar de organisatie van de jonge Friese paarden competitie. Jurylid Dennis Ausma is niet bang dat video-opnames een vertekend beeld geven ten opzichte van real-life beoordelen ; ‘We weten ondertussen waar we op gaan letten bij de combinaties, en hebben ook echt wel in het hoofd wat we graag willen zien qua algemeen beeld. Dat komt op video ook over’.

Finale tijdens de Hengstenkeuring 2022

Het is wellicht wat passen en meten met het filmen, zo met de Kerstdagen tussendoor,  maar dit is wel een bewuste keuze geweest. De beoordeling van de videos staat gepland voor 30 december en hiermee probeert de organisatie voor het nieuwe jaar bekend te maken welke 8 combinaties per rubriek met elkaar zullen strijden tijdens de KFPS Hengstenkeuring in Januari. ‘Zo weten eigenaren en ruiters ook waar ze aan toe zijn, vooral ook in het geval van de drachtige merries die meedoen is dit fijn’ vertelt Wendy van der Veen van de organisatie. ‘Het was enorm balen dat de instructiedag uitviel, maar binnen de kaders die nu gesteld zijn denken we dat we de beste oplossing gevonden hebben om op korte termijn toch door te gaan’.

Vorig artikelLivestream ABFP-test 7 – donderdag 23 december
Volgend artikelABFP-test: Geertje (Alwin 469) Kroon, Iefke B (Menne 496)