FTC Lunteren : 13 combinaties door, meeste punten voor Loeke (Tiede 501)

Demi van Nuys en Loeke fan 't Hoolven Kroon AAA (Tiede 501). Foto : Ingrid Truijens.

Zaterdag 26 november werd de laatste selectiewedstrijd voor de Friesian Talent Cup verreden bij de Nieuwe Heuvel in Lunteren. 13 combinaties wisten zich te selecteren voor de volgende ronde waarbij Loeke fan ’t Hoolven Kroon AAA ( Tiede 501) en Demi van Nuys met 78,5 punten de hoogste dagscore behaalden.

Tweemaal Demi

Er verschenen 18 merries aan de start in Lunteren, zeven daarvan kregen genoeg punten op hun protocol voor de instructiedag in Balkbrug. Werd Demi van Nuys al eerste met Loeke, ook de tweede plek was voor de amazone uit Mierlo. Met Jara fan Dulve Ster (Alwin 469) reed ze naar 74,5 punten. De derde plek was voor Isabelle Vroomans en Janske van ’t Spek (Menne 496) die 73 punten behaalden. Ook voor Isabelle was het een succesvolle middag, zij selecteerde zich daarnaast met de merrie Keet fan Veldzicht Ster (Tjebbe 500).

Zes heren door

Bij de hengsten en ruinen was de eerste plek voor Jasper Ster (Alwin 469) en Marijke Boelen, zij wisten 78 punten bij elkaar te rijden. De tweede plek was voor Germa Hol met de jonge Tiede 501-zoon Jesper van de Dompstede Ster, zij behaalden 73,5 punten. Jelke H Ster (Tjebbe 500) en Jacob van der Heide bezette plek drie van het podium dankzij een score van 72 punten. Van de 19 deelnemende hengsten en ruinen hebben zes zich geselecteerd voor de volgende ronde.

Marijke Boelen en Jasper Ster (Alwin 469). Foto: Ingrid Truijens.

17 december instructiedag

Nu de selectiewedstrijden zijn afgerond kan vooruit worden gekeken naar de instructiedag op 17 december in Balkbrug. 48 combinaties, 28 merries en 20 hengsten/ruinen, zullen dan hun vooruitgang laten zien en instructies krijgen van instructeur en Grand Prix ruiter Hergen van Hall. De beste combinaties van deze dag krijgen een ticket voor de finale, die tijdens de KFPS Hengstenkeuring zal worden verreden op donderdagochtend 12 januari 2023.

Zie hieronder voor alle geselecteerde combinaties en de complete uitslag van de selectiedag in Lunteren.

Vorig artikelSuzanne Wilthof: “Ik kan me geen leven zonder Imke voorstellen”
Volgend artikelDag 1 eerste bezichtiging: 23 hengsten door naar Leeuwarden