FTC St. Nyk: Elf combinaties door, topscore voor Jaring (Ulbrân 502).

Hennie Roffel met Jaring fan Galinga State (Ulbrân 502). Foto: Ingrid Truijens.

Tijdens de eerste selectiedag van de Friesian Talent Cup op zaterdag 12 november in Sint Nicolaasga hebben elf combinaties zich gekwalificeerd voor de instructiedag. Hennie Roffel en Jaring fan Galinga State Ster AA (Ulbrân 502) behaalden met 80 punten de hoogste score van de dag. Bij de merries wisten Aleida Elzinga en Jitske fan Hickaerd (Julius 486) met 74 de meeste punten bij elkaar te rijden.

Vier hengsten en ruinen door

Er verschenen 35 driejarige Friese paarden in de baan bij manege de Oorsprong om hun sportaanleg te tonen. Elf combinaties behaalden 68 punten of meer waardoor zij doorstromen naar de instructiedag op 17 december in Balkbrug. Bij de hengsten/ruinen waren er vier combinaties met voldoende punten voor de volgende ronde. Op de tweede plek eindigden Wendy Okkema en Lyckle fan Synaeda (Omer 493) met 72,5 punten, de derde plek was voor Korneel fan ’t Alddjip (Alwin 469) en Sandra de Groot die 68,5 punten lieten noteren. Met 68 punten waren Lilian de Waal en Jorn DW (Jehannes 484) de laatste combinatie door naar de instructiedag.

vlnr : Hennie Roffel, Wendy Okkema en Sandra de Groot.

Close call bij de merries

Bij de merries mogen zeven combinaties zich nogmaals presenteren halverwege December.
Vlak achter Aleida en Jitske eindigden Rixt Zagema en Linde fan Panhuys A (Elias 494) met 73 punten, op de hielen gezeten door Martha van der Meulen en Jelbrich fan ‘e Herdershoeve (Nane 492) met 72,5 punten. Zowel Martha als Sandra hebben nog een troef voor de instructiedag door met respectievelijk Kiara fan de Broekfinne Ster (Jehannes 484) en Kendra fan Stal Sibma (Alwin 469) zich te kwalificeren.

Morgen 13 november komen nog eens 38 jonge combinaties aan de start in Sint Nicolaasga. Zie hieronder voor de volledige uitslagen van de hengsten/ruinen en merries.

Vorig artikelZeven hengsten promoveren naar KFPS stamboekhengst
Volgend artikelDressuurcompetitie Ammerzoden: op weg naar een plek in de finale