FTC: Tweede selectie St. Nyk levert 14 halve finalisten, hoogste score voor Jappeloup (Ulbrân 502)

Vlnr: Prijswinnaars Ludo van de Weide, Harmina Holwerda en Lisa Minkema. Foto : Ingrid Truijens.

Op de tweede selectiedag van de Friesian Talent Cup in Sint Nicolaasga hebben 14 combinaties zich weten te plaatsen voor de instructiedag. De hoogste score van de dag was voor Harmina Holwerda met Jappeloup fan de Mersken AAA (Ulbrân 502) die 75 punten kregen voor hun proef.

Twee keer van de Meikade

Bij de merries kregen 5 combinaties een uitnodiging voor de volgende ronde. Met 70,5 punten kregen Ludo van der Weide en Lott van de Meikade Kroon AA (Menne 496) de hoogste score. Ook de tweede plaats was voor een ‘van de Meikade’ (ster)merrie, ditmaal La Lique gereden door Jelmer Ketelaar met 70 punten. Derde werden Christina Dijkstra en Jaakje fan Wettersicht Ster (Uldrik 457) die 69 punten lieten noteren.

Vlnr : Jelmer Ketelaar, Ludo van der Weide en Christina Dijkstra. Foto: Ingrid Truijens.

Weer Ulbrân 502 nakomeling

Bij de hengsten was ,net als tijdens de eerste selectiedag, een Ulbrân 502 nakomeling de beste van de negen geselecteerde combinaties. Vlak achter Jappeloup en Harmina werden Lisa Minkema en Jendrik van de Lits Ster AA (Tymen 503) tweede met 74,5 punten. De derde plek was voor Ludo van der Weide en Lútsen fan de Greidpleats Ster (Nane 492). Het was een succesvolle dag voor Ludo want hij wist zich in totaal met drie paarden te selecteren voor de instructiedag op 17 december in Balkbrug.

Op een lijn

In totaal verschenen er vandaag 30 paarden aan de start bij manege de Oorsprong in Sint Nicolaasga. Juryleden Femke Beljon en Yorick Smits waren tevreden na de eerste twee selectiedagen. ‘We hebben echt goede paarden gezien, er zaten al een paar uitschieters tussen’, aldus Femke. ‘Er zat af en toe wel een behoorlijk verschil in de africhting, maar na het beoordelen via film vorig jaar, was dit echt zoveel leuker om te doen en beter om een goed beeld van het paard te vormen.’ Yorick Smits vult aan: ‘we zaten fijn op één lijn vandaag. Het is echt leuk om te zien hoe het Friese paard steeds meer verbetert en een sportpaard wordt.’

Volgende week 19 november is het de beurt aan 40 jonge combinaties in Balkbrug. Zie hieronder voor alle uitslagen van de Friesian Talent Cup selectie van 13 november.

 

Vorig artikelTweede selectiewedstrijd tuigen levert mooie strijd
Volgend artikelUpdate Worldwide Friesian Tour : Dankzij Sinterklaas over de helft