Gaat Eise 489 zijn collega Maurus 441 evenaren?

Eise 489 met Jelmer Chardon (Foto: Johanna Faber)

Al vier keer won Maurus 441 de rubriek KFPS stamboekhengsten voor de concourswagen. Wylster 463 deed dat vervolgens tweemaal en Eise 489 al driemaal. Op zaterdag 11 mei strijden zowel Wylster 463 als Eise 489 opnieuw voor de hoogste prijs. Echter Rommert 498 en Siert 499 zullen hen ook vergezellen. Wie komt dit jaar als beste hengst uit de bus?

Nieuwe tuigaanwas op CH Lunteren

Tevens is CH Lunteren dé plek om de nieuwe tuigaanwas te aanschouwen. Op de 11e editie van dit concours wordt de eerste selectiewedstrijd van de KFPS nieuwelingencompetitie verreden. Nieuwe paarden tussen de vier en zes jaar die in voorgaande jaren nog geen winstpunten in het enkelspan hebben gehaald. Een uitgelezen kans om de toekomst van de Friese tuigpaardensport te bekijken.

Bestgaand rijpaard, Young Riders….en vele tuigrubrieken

In het programma van CH Lunteren, wat duurt van 12.00 tot 17.00 uur zal verder ook aandacht zijn voor enkele rubrieken bestgaand rijpaard, zullen de Young Riders zich weer laten zien en wordt het programma afgewisseld met tuigrubrieken voor de sjees en de concourswagen. Ook aan de kinderen is gedacht, zo laat de organisatie weten.

Klik voor het volledige programma op Facebook -> CH Tuigpaarden Fries ras of www.friesetuigpaard.nl

 

 

Vorig artikelPeter Spahn: ‘Hagen smaakt naar meer’ (met video)
Volgend artikelRobin van den Bogaard: ‘Natuurlijk kan je met een Fries paard ook crossen’