Gastruiters opnieuw aanwezig bij het Centraal Onderzoek

Op vrijdagochtend 30 september werden de hengsten die deelnemen aan het Centraal Onderzoek opnieuw gereden door gastruiters Frans van den Heuvel en Femke Beljon. Op woensdag 21 september hebben zij de hengsten ook gereden. Ditmaal hebben ze gewisseld van paarden. De hengsten zijn inmiddels goed gewend geraakt in Exloo en de meeste hengsten laten een goede vooruitgang zien.

De gastruiters gaven over het algemeen aan dat de paarden makkelijk kunnen schakelen, goed in de hand staan en over veel talent beschikken. Het zijn over het algemeen fijne bewerkbare paarden met de juiste sportmentaliteit. Ook de HKC heeft over het algemeen positieve bevindingen en is hoopvol gestemd over de lichting en het verdere verloop van het CO.

Eén hengst heeft vanmorgen het Centraal Onderzoek verlaten. Dit gaat om catalogusnummer 44: Gilbaert vom Seenland (Epke 474 x Nykle 309). De reden hiervoor is dat de stap niet toereikend is en takt mist en dat er te weinig progressie is in het trainingsproces.

Komende activiteiten

Volgende week woensdag 5 oktober komt de HKC de hengsten nog een keer bezichtigen. Hierbij worden de hengsten weer voorgesteld door de eigen ruiters van het CO. Ook zij delen dan hun bevindingen met de HKC over onder andere de trainbaarheid en het karakter van de hengsten, nu zij ruim 3 weken met de hengsten gewerkt hebben.

Volgende week vrijdag 7 oktober worden de hengsten nog een keer voor de wagen ingespannen en worden de eigenaren aansluitend bijgepraat over de voortgang. Ook krijgen de eigenaren dan een advies voor het verdere verloop van het CO.

Klik hier voor het actuele overzicht van de hengsten met afstamming en fokwaarden in het Centraal Onderzoek 2022

Vorig artikelLivestream stamboekkeuring Boxtel – zaterdag 1 oktober
Volgend artikelHK 2023: nog een paar kaarten voor zaterdag…..