Goede resultaten ABFP-testen

Sterhengst Gensiaan fan 'e Tsjonger (Rommert 498) scoorde twee keer boven de 80 punten (Foto: Johanna Faber)

De paarden op de eindbeoordeling van de ABFP-testen van 16 september toonden zich over de gehele linie correct bewegende paarden, aldus Herman Smit die samen met Corrie Rave de paarden beoordeelde.

Fokdoel

De driejarige nakomelingen van Rommert 498, Jurre 495 en Menne 496 voldeden wat betreft beweging voldoende aan het fokdoel, ‘en dat is wat je graag wilt zien,’ zegt Smit. Er was wat betreft afstamming één vreemde eend in de bijt: Guusje van ’t Lansink Ster, die een dochter is van Omer 493. Guusje scoorde 81 punten op de rijproef met het cijfer acht op de draf. ‘Een heel aansprekend dier in draf en galop, ze mocht ruimer stappen,’ zag Smit.

Complete hengst

Sterhengst Gensiaan fan ‘e Tsjonger (Rommert 498 x Ielke 382), gefokt door Jelly Veltman en op stal bij Willem Houterman, bleek een heel compleet paard: ‘Hij kende weinig zwakke punten en is overal goed in.’ Gensiaan scoorde dan ook 80,5 punten op de rijproef en 82 punten in de menproef.

Goede stapper

Stamboekmerrie Itscke van de Stierenweg (Menne 496 x Jelke 367) voelde zich met name in het aangespannen gedeelte heel senang; ze liep met een mooie zelfhouding en in balans naar 81 punten. In de rijproef noteerde de merrie 78,5 punten. Itschke is een halfzus van Hessel 480 uit de fokkerij van Monique van Elzakker.  ‘Een van de betere stappers,’ concludeerde Herman Smit.

Itschke van de Stierenweg (Menne 496) Foto: Johanna Faber

De volledige uitslag volgt binnenkort op de site

Vorig artikelAlrako KFPS Sportcompetitie via livestream te volgen
Volgend artikelArie de Hoek: ‘eerst kwaliteit, dan een strenge selectie’