Gouverneur (Nane 492) wint Horses2fly Young Friesian Dressage Competition vierjarigen

Kampioen bij de vierjarigen 2022: Gouverneur fan 't Hertefean (Nane 492) met Harmina Holwerda (Foto: Johanna Faber)

Na een spannende finale wist Gouverneur fan ‘t Hertefean (Nane 492 x Rindert 406) met Harmina Holwerda op zondag 17 juli het kampioenschap binnen te halen bij de vierjarigen in de Horses2fly Young Friesian Dressage Competition. Reservekampioen werd KFPS stamboekhengst Gosse 526 met Natasja Scholten.

Harmina en Gouverneur sterk in de finale

De spanning bij de vierjarigen was ‘s morgens vroeg al groot in Tolbert. Vier combinaties kwamen uit de voorrondes met drie selectiewedstrijden met hetzelfde aantal punten. Met een finale die voor 50% meetelt zou het dus van de allerlaatste proef afhangen wie het kampioenslint omgehangen zou krijgen. Harmina en Gouverneur fan ‘t Hertefean, stamboeknaam Germ B., het beste voor de dag. Met 82,4% haalden ze de overwinning ruimschoots binnen.

Spannende strijd

Met 75,8% in de finaleproef wist Gosse 526 met Natasja Scholten het reservekampioenschap veilig te stellen. De KFPS stamboekhengst heeft zijn boekje vol gedekt dit seizoen en zette daarnaast net zo makkelijk ook nog zijn beste beentje voor in de dressuurring. Het brons bij de vierjarigen was voor Jelmer Ketelaar die met Stal de Mersken Ilja (Jurre 495) nipt achter Gosse 526 eindigde met 75,2% in de finaleproef. Ilja – stamboeknaam Ilja fan Bloemhof – is nog in de race voor promotie naar het Centraal Onderzoek en KFPS stamboekhengst. De vierde plek in het eindklassement was voor Ykje Baron met SBS Gjald (Elias 494).

Guds beste ruin, Hanna beste merrie

De beste ruin was Guds (Jehannes 484) met Lilian de Waal die in de finale met 77,6% zelfs de tweede beste prestatie neerzette. Het lint voor de allerbeste merrie in deze klasse was voor Hanna K (Uldrik 457) met Marrit Reusien.

Vorig artikelZwantje (Wolfert 467) wordt Model en fokdagkampioen in Duitsland
Volgend artikelFedde (Meinte 490) pakt ook titel vijfjarigen Horses2fly Young Friesian Dressage Competition