Graag iets positiever

Meestal is de tijd om goede voornemens te maken rond het oude en nieuwe jaar. Sommigen willen minder eten of minder alcohol drinken, anderen willen stoppen met roken. Er zijn echter verschillende uitspraken over de uitvoering van deze goede voornemens. Toch is het begin maart zeker niet te laat voor goede voornemens. Als voorzitter van dit prachtige stamboek zou ik daarom willen voorstellen dat we vanaf nu iets positiever over bepaalde dingen moeten zijn.

Wat bedoel ik daarmee … het hele stamboek is in beweging ondanks de huidige beperkingen. Half januari vond de tweede bezichtiging van de jonge hengsten plaats en werden in totaal 41 hengsten doorverwezen naar de voorrijdagen. Een dag later was de Hengstenkeuring voor het eerst online. Niemand wist op voorhand of dit geaccepteerd zou worden, laat staan omarmd. Dankzij de inzet van onze medewerkers en vele vrijwilligers was het een groot succes. Het vervolg op de online activiteiten konden we de afgelopen twee weken ervaren. Duizenden mensen volgden de zesdelige online KFPS College Tour. Als reactie hierop kregen we veel vaktechnische vragen maar ook heel veel positieve opmerkingen. Reden genoeg voor een vervolg.
Daarnaast gebeuren er nog andere dingen. De vertrouwenscommissie is druk bezig om nieuwe bestuursleden te vinden. Ook andere commissies doen hun werk: het jurykorps bereidt zich voor op het nieuwe seizoen. Plus het in de Ledenraad beloofde onderzoek, naar alle zaken die rondom de goedkeuring van Boet 516 zijn gebeurd, is inmiddels gestart. Verder organiseren wij tot eind maart functioneringsgesprekken met medewerkers en juryleden. Er beweegt iets en toch neemt het aantal mensen dat altijd negatief is over alles wat georganiseerd wordt niet af. Helaas zien en horen we dat keer op keer via diverse berichtgevingen op social media. Ik vind het goed dat mensen kritisch zijn. Met mensen die altijd negatief of cynisch zijn, vind ik het een beetje moeilijk.

Terug naar het idee om alles wat positiever te zien … Ik zou graag met deze mensen willen praten om dingen uit te leggen, om andere meningen of standpunten te horen, maar ook om bepaalde dingen te bediscussiëren. Ongerustheid, gefrustreerde en ongemotiveerde leden zijn niet goed voor ons stamboek. Dus laat ons positiever zijn.

Detlef Elling
Waarnemend voorzitter KFPS

Vorig artikelOp verkiezingscampagne met het Friese paard
Volgend artikelWillemien Vries: ‘Bewust gekozen voor Fries Tynke in Grand Prix-project’