Grand Prix-winst voor Lisanne Veenje

Lisanne Veenje met Friesen Exklusiv Wirdmer (Beart 411) - EK Friese paarden 2018 (Foto: Digishots)

Met Friesen Exklusiv Wirdmer (Beart 411, stbnaam Wirdmer fan ‘e Boppelannen) zette Lisanne Veenje zondag 3 februari haar successenreeks voort. Waren ze een week eerder nog tweede in de Grand Prix in Tolbert, op de Subtop-wedstrijd in Exloo wisten ze de rubriek te winnen. Met een score van 62,83% hielden ze ook de deelnemers in de Intermédiaire II achter zich. De Grand Prix en Intermédiaire II werden namelijk in handicap verreden. ‘Wirdmer voelde dit keer heel goed aan, ik heb genoten. We hadden nog wel wat kleine foutjes, weer verbeterpunten om te trainen. Inmiddels hebben we al tien winstpunten in de Grand Prix. Enorm trots op mijn grote lieve Fries!’, aldus Lisanne Veenje.

Ook eerst plaatsen voor Britt Muis en Judith Pietersen 
Britt Muis was in Exloo succesvol met It’s Britt’s Hebbe (Olgert 445, stbnaam Hindrik fan Lytsepost). Met een score van 62,79% schreven ze de Prix St.Georges op hun naam. In de Intermédiaire I behaalden ze 61,25%. Voor Peter Spahn was er met SBS Jeroen Poll (Anders 451) een mooie tweede prijs in de Prix St.Georges met 62,43%, achter Britt Muis. Judith Pietersen bracht Limited Edition (Uldrik 457, stbnaam Kanjer ter Meer) één keer aan de start in het ZZ-Zwaar. Dat leverde hen 67,64% en een fraaie eerste prijs op. Zij waren daarmee ook de enige combinatie die in deze eerste proef een score boven de 60% wist neer te zetten. ‘Voor ons drafgedeelte kregen we achten. Limited is heel stabiel in de aanleuning en natuurlijk heel mooi. Hij doet altijd zijn best en wil altijd werken. We gaan nu kilometers maken en doortrainen om de overstap te kunnen maken naar de Prix St.Georges’, aldus Judith Pietersen.

Nathalie en Anna tweede in Genemuiden
Nathalie Vorenhout toog zaterdag 2 februari naar Genemuiden. Met Anna van de ‘Haffriehoeve’ (Rindert 406) bezette ze daar een fraaie tweede plaats in de Intermédiaire II, die overigens in handicap werd verreden met de Grand Prix.

Vorig artikelMoederloze veulens, wat te doen?
Volgend artikelLimburgs succes voor Yvke van Stoks Kroon Sport (Harmen 424)