Kans op Olympische Spelen voor Marcus van ’t Rietveld (Beart 411)

Drie dressuurcombinaties per land mogen er starten op de Olympische Spelen … Op het Duitse Schafhof Festival kwamen vier Russische amazones en hun paarden aan de start om zich in de picture te rijden. Eén van die paarden was de Friese hengst Marcus, sportnaam Marcus van ’t Rietveld Ster Sport Elite AA met Marina Aframeeva in het zadel.

De vier amazones namen het op tegen de hoogstgeplaatste duo’s van Duitsland, zoals Isabell Werth, Dorothee Schneider, Helen Langehanenberg en Jessica von Bredow-Werndl en hun eerste paarden. Tussen die namen hadden de Russische amazones niks te zoeken. Maar zij streden hun eigen strijd, in de achterhoede.

Goede uitgangspositie voor Aframeeva

Het ging dus daar op het idyllische terrein van de familie Linsenhoff/Rath, waar Totilas jarenlang zijn stal had, om een startplek in Tokio voor die Russische dames. De kaarten van de 30-jarige Aframeeva en haar Marcus waren niet slecht; in mei dit jaar reden ze op een driesterren CDI in België ruim 66%, daarvoor namen ze met name deel aan wedstrijden in eigen land, met percentages van bijna altijd 67 of 68%.

Foutloze, energieke proef

In Duitsland had Aframeeva alle reden tot lachen na afloop van haar proef. Knappe prestatie, foutloze proef, waarin de energieke 17-jarige hengst (Beart 411 uit Roaske fan de Praktykskolle Ster v. Gaije 295) er goed aan stond. De passage/piaffetour was aansprekend en hoewel de appuyementen en de stap voor verbetering vatbaar waren, lieten ze verder nergens punten liggen. En zo stond er 68,5% op het scorebord.

Tokio in zicht

Daarmee zette het duo de hoogste score neer van de combinaties uit Rusland, met bijna 2% voorsprong op haar naaste concurrente. Doel bereikt! Tokio komt na deze geslaagde wedstrijd in zicht voor Aframeeva en Marcus …

Uitslag CDI4* Schafhof

 

Vorig artikelDrie hengsten in herkansing aangewezen voor voorrijdagen *met video*
Volgend artikelAlrako KFPS selectiewedstrijd Lunteren: stamboekhengsten in de hoofdrol