Halfzus Limited Edition fokdagkampioen in Duitsland

Harmke ter Meer, een halfzus van Limited Edition werd fokdagkampioen in Duitsland Harmke ter Meer, a half sister of Limited Edition, became Breeding Day Champion in Germany

Kroonmerrie Harmke ter Meer (Olrik 383 x Tsjalke 397) werd in het weekend van 24 augustus fokdagkampioen in Baar-Freilingen in Duitsland. De negenjarige merrie van Peter Meer was net drie weken afgespeend van haar Menne 496-veulen, maar werd desalniettemin in superconditie voorgesteld. Naast het kampioenschap heeft Harmke ook een uitnodiging op zak voor de Centrale Keuring.

Harmke halfzus Kanjer ter Meer

Harmke is een halfzus van voormalig Paard van het Jaar: Limited Edition Sport (Uldrik 456) die als stamboeknaam Kanjer ter Meer heeft en met Judith Pietersen fraaie dressuursuccessen boekt. Harmke is een mooie merrie, zo licht Jan Hellinx -die samen met Wieneke Blom jureerde- toe. ‘Ze heeft een sterke bovenbouw, stapte met lengte en draafde met een goede houding.’ Op deze keuring werd een eerste premie uitgereikt aan hengstveulen Karl fan H.M.V. (Omer 493) van Friesenstal Fan HMV en gefokt uit Grootheid Boszorg Ster (Pier 448). Karl is een elegant veulen dat heel makkelijk draafde met een krachtig achterbeen.

Hengst kampioen

In Duitsland werden eind augustus naast Baar nog twee keuringen georganiseerd: Sauerlach en Sindlingen. In Sauerlach kreeg de definitie fokdagkampioen een wat andere dimensie. Niet een merrie, maar Sterhengst Jackpot F.W. (Rik 396) won en kreeg daarmee de titel beste paard van de keuring. Hengstveulen Lancelot von Steinbach-Ries van Bettina Müller kreeg een eerste premie en werd veulenkampioen.

Drie keer Ster tweede premie

Op de keuring in Sindlingen vielen de driejarigen op. Drie werden beloond met een Ster tweede premie. Kampioen werd Bea von der Halde (Bartele 472 x Doaitsen 420) van M. Junginger. Jan Hellinx beschrijft haar: ‘Bea is een rassige, hoogbenige merrie met droog beenwerk. Ze stapte erg gespannen en draafde met voldoende kracht en ruimte.’ Reserve werd Bente fan de Groenesteegh (Hette 481 x Beart 411) van Christian Seitz. Op stand straalde Bente veel statuur uit maar een gebrek aan luxe moest compenseren. Dat deed ze door uitstekend te stappen en te draven. Hellinx: ‘Elke pas was raak.’

Vorig artikelFokdag Blauwhuis 24 augustus 2019
Volgend artikelSelectie Pavo Fryso Bokaal tuigen verdubbelt in Blauwhuis