Hans Jürgen Bothmer, Hans Hermann Menke, Ralf Munitzk, Ulrike Beissner en Marit Ingen-Schenau onderscheiden met Royal Friesian Pin

Janneke Haverschmidt, Marit Von Ingen-Schenau, Hans Hermann Menke, Ralf Munitzk, Hans Jürgen Bothmer en Ulrike Beissner.

Ter gelegenheid van het 30-jarig jubileum van DFZ, het Duitse stamboek voor Friese paarden, zijn op zaterdag 16 juli vijf leden voor hun uitzonderlijke inzet onderscheiden met de Royal Friesian Pin. Hans Jürgen Bothmer, Hans Hermann Menke, Ralf Munitzk, Ulrike Beissner en Marit van Ingen-Schenau mochten de onderscheiding in ontvangst nemen van KFPS bestuurslid Ella Wiersma.

Jarenlange, onvermoeibare inzet

Ella Wiersma sprak lovende woorden tijdens de opening van het Duitse keuringsseizoen in Klötze waar het 30 jaar jubileum van de DFZ werd gevierd. ‘Deze fokkers hebben zich jarenlang en onvermoeibaar ingezet voor de DFZ en het KFPS. Voor hun inzet voor ons mooie stamboek spreken we onze grote dank uit.’

Fokkerij, sport en recreatie op een hoger plan

De vijf onderscheiden DFZ-leden zijn allemaal al jarenlang enthousiaste fokkers en gedreven bestuursleden, zowel in Duitsland als in Nederland. Daarnaast hebben ze allen hun eigen kwaliteiten ingebracht om het Friese paard in Duitsland te stimuleren en de fokkerij, sport en recreatie op een hoger plan te brengen.

Hans Jürgen Bothmer is sinds april 1998 bestuurslid bij DFZ, waarvan een aantal jaren als voorzitter. Hij zet zich volop in voor keuringen en evenementen en vertegenwoordigt de vereniging in de KFPS ledenraad.
Hans Hermann Menke is al sinds mei 1995 bestuurslid bij de DFZ en heeft langdurig regionale functies vervuld, waarbij hij de motor is achter verschillende succesvolle evenementen.
Ralf Munitzk is DFZ-bestuurder sinds juni 2005, waarbij hij voorzitter was van de regio en met sponsoring de keuringen en andere evenementen nog steeds een warm hart toedraagt.
Ulrike Beissner is vanaf december 2001 bestuurslid bij het DFZ en vervulde verschillende functies in de regioafdeling. Daarbij is Ulrike actief bij cursussen en opleidingen en is ze KFPS jurylid.
Marit Ingen-Schenau is sinds december 2009 bestuurslid bij DFZ waarbij ze verschillende functies in haar regio bekleed. Marit is mede oprichter en actief lid bij de DFZ sportcommissie. Daarbij is ze zeer actief bij cursussen en opleiding.

 

Vorig artikelLivestream It Fryske Greidhynder – vrijdag 29 en zaterdag 30 juli
Volgend artikelAanmelding ‘Wolvega’ nog open tot 1 augustus