Harmina en Ruscherd veroveren derde plek op het KNHS Indoorkampioenschap

Harmina Holwerda met Ruscherd fan Bokkum tijdens de Indoorkampioenschappen 2019 (Foto: Digishots)

Met Ruscherd fan Bokkum (Norbert 444) haalde Harmina Holwerda op vrijdag 15 maart een prachtige derde plaats in de M2 tijdens het KNHS Indoorkampioenschap in Ermelo. Met een heel sterk gereden proef haalden ze een score van 68,889% binnen, hetzelfde percentage als de nummer twee.

De top 3 in de M2 dressuur tijdens het Indoorkampioenschap 2019 met links Harmina Holwerda (Foto: Digishots)

Harmina en Ruscherd blijven scoren

Harmina en Ruscherd blijven samen groeien in de dressuur en dat resulteert ondertussen in een fraaie lijst met indrukwekkende prestaties. Ze werden begin dit jaar al Fries kampioen in de M2 en verdienden zo een ticket naar deze prachtige derde plek in Ermelo. Een maand geleden wonnen ze ook al overtuigend de Horses2Fly KFPS Indoorcompetitie én de Zilveren Zweep.

Judith en Robyn op de twaalfde plaats

Tijdens de Indoorkampioenschappen van het KNHS haalden de Friese paarden prima resultaten. In de M2 waren de Friese paarden bovendien sterk vertegenwoordigd. Maar liefst vier combinaties kwamen in de ring en reden keurige proeven. Judith Pietersen haalde met de voor het CO aangewezen hengst Robyn (Alwin 369) 64,889% en bezette daarmee een twaalfde plaats. Ze plaatsen zich dankzij het M2 kampioenschap in Drenthe.
Een volgende plek werd ingenomen door Marrit Reussien met Rien fan de Brinkhof (Wierd 409). De reservekampioen van Drenthe zette een percentage van 64,444% neer. De vierde combinatie die zich in de M2 meldde was Astrid de Bruin, nog derde in de regio Friesland. Ze reed met Nico ut it Leechlan (Wimer 461) naar een score van 63,333%.

65% voor Margriet Koopmans-Wiersma en Ide K.W.

Met het overtuigende kampioenschap in Friesland in de ZZ-licht in de pocket plaatste Margriet Koopmans-Wiersma zich met Ide K.W. (Maurits 437) op de 15e plaats op de NK Indoor in Ermelo. Ze scoorden precies 65%. Marc-Peter Spahn haalde in de Z2 met Ilmar Poll (Anders 451) 62,451%.
In de Z1 reed Saskia van der Wel met Stal Liano’s Thijs (Beart 411) naar een score van 61,569%. Martha van der Meulen kwam met Louke fan de Broekfinne (Tsjalle 454) en liet 60,539% noteren. Het derde Friese paard in de klasse Z1 was Wimke (Felle 422) die met Gerieke van Engelhoven-Broekhuis 57,990 binnenhaalde.

 

 

Vorig artikelLisanne en Wendy hebben voor Indoor Brabant ‘wat gaafs in elkaar geknutseld’
Volgend artikelLisanne en Wendy bezorgen Indoor Brabant kippenvel