Hengst Marchel B.V. (Jasper 366) Ster met hoofdletter ‘S’ in Ternat

Marchel B.V. Ster (Jasper 366 x Fabe 348) Fokker/eigenaar: Fam. Veenstra & mevr. J.W. Veenstra, Lucaswolde

De fokdag in Ternat, België, kende volgens juryvoorzitter Wil Thijssen ‘wisselende resultaten’. Een aantal merries kon wegens bemerkingen op kwaliteit van het beenwerk of onvoldoendes voor beweging niet worden opgenomen. Daar stond tegenover dat er ook een aantal nieuwe Sterren konden worden bijgeschreven. De driejarige Darley Angel (Maurits 437 x Doaitsen 420), gefokt door Angelique De Wulf en in eigendom van Bert Smet, draafde misschien wat gehaast maar stapte actief, heeft een mooi hoofd en is goed gebouwd waarmee Darley een Ster tweede premie ontving.

Rustig voorbrengen

De rubriek stamboekmerries voor graadverhoging was een nette groep: twee van de drie merries promoveerden naar tweede premie Ster. De zesjarige Tessa (Epke 474 x Ulbert 390) van mw. Lievens en gefokt door Robert Bauer, heeft lengte in haar lijf en stapte vlot. Wycke BV (Tjaarda 483 x Olof 315) van de familie Veenstra heeft correct beenwerk en stapte vlijtig. De rustige manier van voorbrengen door Berend Meester en Martinus Hoekstra kwam haar draf ten goede.

Sterhengst

Wil Thijssen, die samen met Manuel Gasseling jureerde, was zeer enthousiast over het laatste paard in de ring, en de enige hengst op de keuring: de achtjarige Marchel B.V. (Jasper 366 x Fabe 348) opnieuw van de familie Veenstra: ‘Jeugdige hengst die excellent draaft, met een krachtig achterbeen en mooi opwaarts. Hij toont daarbij veel souplesse en wordt Ster met een hoofdletter ‘S’.’

Vorig artikelGeen livestreams WK 35-36
Volgend artikelVacature fokkerijraad