Hengstenkeuring 2021: It giet oan!

Alle Friese paardenliefhebbers kunnen volgend jaar donderdag 14, vrijdag 15 en zaterdag 16 januari nu echt een dikke streep in de agenda zetten: de Hengstenkeuring gaat door! Zonder publiek, maar wel online. Dat betekent drie dagen lang genieten voor het beeldscherm van televisie, tablet of telefoon.

Consequenties lockdown

Het was de afgelopen week nog wel even spannend. Welke consequenties heeft de algehele lockdown in Nederland voor de Hengstenkeuring? Na zwaar overleg met alle betrokken partijen en verantwoordelijke instanties is er groen licht. Met inachtneming van de regels rondom Covid-19 is het mogelijk een livestream te maken, of beter gezegd een live uitzending te organiseren. Omrop Fryslân zal drie dagen de camera’s laten draaien in Drachten, van waaruit de HK in vier talen de hele wereld over zal gaan.

Jonge hengsten én stamboekhengsten

In het programma zijn de donderdag en vrijdag gereserveerd voor de tweede bezichtiging van de jonge hengsten. Na de eerste ronde halverwege december zijn er 112 hengsten opgenomen in de selectie voor stap twee op weg naar een mogelijke carrière als stamboekhengst. De zaterdag staat in het teken van de KFPS stamboekhengsten en er zijn die dag nog een aantal verrassende items opgenomen in het programma. Reden genoeg om er eens lekker voor te gaan zitten. Alhoewel de meeste mensen liever vanaf de tribune de Fries paarden bewonderen, is het mooi dat het gelukt is een alternatief aan te bieden. Zo zal 2021 – volgens de traditie – goed beginnen met één van de mooiste evenementen van het jaar!

Vorig artikelNog drie hengsten door naar tweede bezichtiging
Volgend artikelMarkus 491, Nane 492 en Omer 493 definitief goedgekeurd