Henny en Rémy (Alwin 469) Nederlands kampioen Lichte Tour

De Lichte Tour tijdens het NK voor Friese paarden op zaterdag 23 september is met 71,838% gewonnen door Hennie Roffel en Remy Martin TKJ (Alwin 469), oftewel Tygo B.T.

Vrije inschrijving Nederlands Kampioenschap

Tijdens het De Zeeuwse Verzekeringen KFPS dressuurkampioenschap op het Nationaal Hippich Centrum in Ermelo was er een vrije inschrijving voor de subtop. Voor de Lichte Tour schreven zich zeven combinatie in. Hennie en Remy haalden het kampioenschap glansrijk binnen, met het zilver voor Marc Peter Spahn en Mees 497 die een Prix St. Georges proef aflegden en daarmee 67,5% haalden. Daarmee prolongeerde Peter en Mees hun klassering van 2022.

Dubbel zilver

Zilver met ook 67,5% was er ook voor Margriet Koopmans-Wiersma die met haar eigen gefokte Ide K.W. (Maurits 437) al jaren topscores en fraaie klasseringen in de Lichte Tour haalt.

Uwkje kampioen in de ZZ-Zwaar

In de ZZ-Zwaar kwam één merrie aan de start: Uwkje C (Beart 411) en vanzelfsprekend werd ze eerste. De 17-jarige merrie van Yvette Pen wordt sinds drie jaar door Tahnee Visser in de dressuur gereden. Daarvoor werd ze door fokker Gert Cent – die trots naast de kampioensmerrie stond te stralen – voor de fokkerij ingezet.

 

Vorig artikelSportcompetitie mennen voortvarend van start in Oenkerk
Volgend artikelSibald 380 op 26-jarige leeftijd gestorven