Henriette Kleefman in project Groningen: ‘Blij met de kansen om te ontwikkelen’

Met Henriette Kleefman en haar Coen van de Lokven Hoeve Sport AA (Tsjalke 397 x Jasper 366) heeft het project ‘De Weg naar Grand Prix Bov’n Grunn’ een nieuw teamlid. ‘Ik ben ontzettend blij met mijn plekje in het project en mijn doel is dat Coen en ik ons dusdanig gaan ontwikkelen en de slipjas aan kan.’

Oproep op facebook

Henriette Kleefman zag een oproepje op Facebook voorbijkomen waarin werd aangegeven dat er een plekje vrij was in de proefgerichte training van het project ‘De weg naar Grand Prix Bov’n Grunn’. Ze besloot te reageren en samen met de hengst Coen van de Lokven Hoeve Sport AA (Tsjalke 397 x Jasper 366), die in eigendom is van Frank Fokkens, reisden ze af naar Exloo. Henriette was enthousiast over de les onder leiding van Herman Wientjes, en haar deelname leverde de combinatie zelfs een vaste plek in het project op. Het doel van het project is om het dressuurniveau op een hoger plan te brengen.

Van drie naar twintig Friese paarden

Zestien jaar geleden kwam Henriette in contact met Frank ’Ik verzorgde een pony bij de buren van Frank en maakte de overstap naar hem, we begonnen met een stuk of drie Friese paarden maar ondertussen staan er wel twintig op Stal van ‘t Geerland’, zo vertelt Henriette: ‘Zo komen er jaarlijks nieuwe veulens en verkopen we weer eens wat, onder andere dekhengst Mees 497 heeft in zijn jonge jaren bij ons gestaan’,  vervolgt de amazone die de paarden zelf zadelmak maakt, opleidt en uitbrengt tot en met de klasse Z2-dressuur. ‘Ons doel met de aangekochte en zelf gefokte paarden is dat ze naar de keuring gaan, een IBOP afleggen en het Sportpredicaat behalen’.

Werkwillig met een superkarakter

Coen van de Lokven Hoeve Sport AA, gefokt door Jan van Lokven, werd als veulen door Frank Fokkens aangekocht. ‘Samen met Frank heb ik Coen zadelmak gemaakt, hij was meteen al heel erg braaf’, vertelt Henriette. Op vierjarige leeftijd reed de hengst met Kleefman in het zadel een prachtige IBOP-score van 80,5 punten bij elkaar. Dat de hengst talent heeft kwam ook naar voren met het behalen van een mooie vijfde plek vorig jaar in de halve finale van de Pavo Fryso Bokaal. ‘Coen is een heel werkwillig paard met een superkarakter’, vertelt Henriette, ‘hij is nog hengst maar gedraagt zich totaal niet als een hengst.’ Via fokker Jan van Lokven werd ook Coen zijn broertje Tygo van de Lokven Hoeve (Boet 516 x Jasper 366) aangekocht: ‘We hebben goed contact met Jan, en houden hem van alle prestaties op de hoogte.’

Coen eerst niet verkocht

Henriette brengt Coen, sportnaam Stal van ’t Geerland Coen, momenteel uit in de klasse Z1-dressuur. Coen zijn aanwezigheid in de stallen van ‘t Geerland is door deelname aan het project eerst veiliggesteld. ‘Frank en ik hebben afgesproken dat Coen eerst niet verkocht wordt, hier ben ik Frank ontzettend dankbaar voor.’ Voor de combinatie betekent dit eenmaal per maand les en eenmaal per maand een proefgerichte training; beide ingevuld door Herman Wientjes. Daarnaast volgt er binnenkort een mentale coaching van Sanne Bijerman. ‘Ik ben ontzettend blij met mijn plekje in het project en de kans om mij te ontwikkelen naar een hoger niveau’, zo sluit de vastberaden Henriette Kleefman af.

Vorig artikelGemiddeld ruim € 13.700 op Kerstveiling
Volgend artikelTweede Friese paard Sport Elite in Mexico: Twan van Plexat (Sake 449)