Het KFPS is op zoek naar een ervaren Manager Keuringszaken

De koninklijke vereniging ‘Het Friesch Paarden-Stamboek’ (KFPS) is opgericht in 1879 en daarmee het oudste paardenstamboek van Nederland. Het KFPS beheert de belangen en bewaakt de kwaliteit van het Friese paard voor 10.000 leden in meer dan 70 landen. Vanuit Drachten werken negen medewerkers in vaste dienst en 26 actieve juryleden gepassioneerd aan ‘verbondenheid, betrouwbaarheid, respect en professionaliteit’, de kernwaarden van het KFPS.

Het KFPS is op zoek naar een ervaren

Manager Keuringszaken

voor 32 uur per week

Als manager Keuringszaken ben je verantwoordelijk voor de kwaliteit en de uitvoering van de keuringen en de aanlegtesten. Je rapporteert rechtstreeks aan de algemeen directeur en geeft leiding aan de medewerkers van de afdeling keuringen en aan het juryteam. Bovendien maak je onderdeel uit van het MT.
Van nature heb je het in je om medewerkers te stimuleren en te ontwikkelen, je geeft ze vrijheid, verantwoordelijkheid en vertrouwen. Je vindt teamspirit belangrijk. Dit bereik je door een prettig werkklimaat te realiseren en medewerkers en jury te motiveren en te coachen.
Je denkt en werkt procesmatig en hebt het vermogen snel te schakelen tussen verschillende vraagstukken. Je stuurt aan op een kwaliteitsvol georganiseerde keuringscyclus met een effectieve en efficiënte inzet van mensen en middelen. Je zorgt hierbij voor een kwaliteitsvol scholings- en uniformeringstraject. Daarbij zorg je voor de monitoring en toetsing op consistentie van de keuringen en rapportages volgens de keuringsrichtlijn en vigerende reglementen.
In deze functie ben je het eerste aanspreekpunt van de betrokken partijen rondom keuringen, zoals de inzenders, organiserende partijen en jury. Je bent bekend met de passie en emoties die er bij deze partijen kunnen leven. Je weet deze partijen te verbinden en je kunt hierin de juiste balans vinden en de juiste prioriteiten stellen.

Jouw profiel:

• hbo werk- en denkniveau met relevante ervaring in het aansturen van teams;
• gemotiveerd, zelfstandig, flexibel en een hands-on mentaliteit;
• kennis en ervaring met het coachend managen van medewerkers. Aansturing op basis van vertrouwen, vrijheid en verantwoordelijkheid;
• gevoel bij governance binnen een vereniging;
• stressbestendig;
• procedureel en planmatig;
• groot probleemoplossend vermogen en tactische behendigheid;
• affiniteit met het keuren van het (Friese) paard;
• integer, onafhankelijk en objectief. Weet het belang hiervan uit te dragen naar anderen;
• goede tot uitstekende beheersing van het Nederlands en Engels, zowel mondeling als schriftelijk. Beheersing van Duits, Frans en/of Spaans is een pre;
• communiceert effectief en zorgvuldig.

Wij bieden:
Een uitdagende en gevarieerde baan. Je krijgt volop de mogelijkheid om jouw talenten, kennis en ervaring in te zetten en te ontwikkelen. Een marktconform salaris volgens de CAO Sport, afhankelijk van kennis en ervaring.

Belangstelling?

Ben je de ervaren, enthousiaste kandidaat met veel verantwoordelijkheidsgevoel die we zoeken en wil je werken binnen een vereniging vol passie en emoties voor het Friese Paard? Stuur dan je sollicitatie en cv vóór 1 september a.s. naar nynkebakker@kfps.nl
Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met de afdeling personeelszaken, Nynke Bakker (0512-523888). De eerste ronde gesprekken staat begin september gepland. Een assessment en een achtergrondonderzoek kunnen onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Klik hier voor het downloaden van pdf van deze vacature Manager Keuringszaken

Vorig artikelLivestreams Het Fryske Greidhynder Hemrik – 23 en 24 juli
Volgend artikelHet KFPS is op zoek naar een Hengstenkeuringscommissielid (HKC)