High five voor Wendy en Rianne Okkema

High five voor de zusjes Okkema: Rianne werd kampioen in de klasse B en Wendy reservekampioen in de klasse M2 (foto: Ingrid Truijens)

De zussen Wendy en Rianne Okkema namen allebei deel aan de finale van de Alrako KFPS dressuur kampioenschappen op zondag 19 september. Wendy met Stal Okkema’s Willem Ster (Michiel 442) en Rianne met Stal Okkema’s Darris Ster (Onne 376). Beiden vielen in de prijzen.

Grote Vriendelijke Reus

Rianne brengt de vierjarige Sterruin Stal Okkema’s Darris (stamboeknaam Darris Antje P.) uit voor de nieuwe Belgische eigenaren Katja en Jean Luc. Helaas kreeg Katja vlak na de aankoop van Darris ernstige gezondheidsproblemen waardoor Darris nog wat langer op stal in Britswert bleef. Wendy Okkema vertelt: ‘We hebben met de nieuwe eigenaren overlegd of we Darris in de Alrako KFPS kampioenschap dressuur uit zouden brengen. Dat vonden ze een goed idee. Darris is onder het zadel een heel fijn paard. Hij is op 2,5 jarige leeftijd al gemeten op een stokmaat van ruim 1.70, dus hij moet nog aan kracht winnen. Hij is echt een grote vriendelijke reus.’

Lichtpuntje

In het zware behandeltraject dat de eigenaresse van Darris moet ondergaan, is het plezier dat ze van de paarden hebben een lichtpuntje. ‘Katja en Jean Luc waren ook in Ermelo om Rianne en Darris aan te moedigen. Ze hebben een prachtige dag gehad’. De trotse Katja en Jean Luc zagen hun Darris en Rianne aan het eind van de dag gehuldigd worden als de kampioenen in de klasse B.

Gedeeld eigendom

Zelf reed Wendy Stal Okkema’s Willem (Michiel 442) naar het reservekampioenschap in de klasse M2. Sterhengst Willem (stamboeknaam Willem D.) is als veulentje gekocht door de vriend van Wendy, Johan Papjes en zijn zus Nardie. Wendy kreeg de kans het deel van Nardie in Willem te kopen: ‘Willem is nu van Johan en mij samen.’ Wendy runt Stal Okkema, waar ook Michiel 442 ter dekking staat, samen met haar vader Anne. Ze richt zich vooral op het opleiden van de handelspaarden en export. Zus Rianne is halve dagen op stal te vinden om paarden te trainen en klanten te ontvangen.

Doel is Elite

Wendy zag afgelopen januari ook haar eerste Grand Prix paard Stal Okkema’s Eos (Olgert 445) naar Amerika vertrekken maar heeft in Willem een nieuwe hengst om verder op te leiden: ‘Het plan is om hem in ieder geval naar de Lichte Tour te rijden. En dan is het afwachten of hij nog verder door kan, naar bijvoorbeeld de Grand Prix. Willem heeft heel veel talent, dus het Elitepredicaat moet er wel in zitten.’ Maar, zo geeft Wendy meteen toe: ‘We hebben een handelsstal, als er geschikte kopers komen, dan zeggen wij niet nee.’

Vorig artikelBlog Ester: Pelle naar zijn nieuwe kudde
Volgend artikelBlog 3 CO: Marten fan Starking naar Verkort Onderzoek