Hippiade ’22 : Friese paarden bij de Nederlandse top

Thea Dijkstra en Doris van Autofarm (Michiel 442).

Ook de derde dag van de Hippiade in Ermelo bleek succesvol voor meerdere dressuurcombinaties met een Fries paard. Maar liefst vier Friese paarden verschenen aan de start in de finale proeven. Ook deze keer was Thea Dijkstra het meest succesvol, ditmaal in het zadel van Doris van Autofarm (Michiel 442) waarmee ze vijfde van Nederland werd in de klasse M1.

Scherpe Doris

‘Het is mijn week!’ grapt Thea. ‘Vanochtend ging het goed maar reed ik misschien nog wel wat op safe. Vanmiddag in de tweede proef ging het nog weer beter, Doris was scherper en ikzelf misschien ook wel. Ik dacht: ‘we gaan ervoor!.’ Dat was ook wel te zien aan de scores, s’ochtends reed de combinatie uit Hennaard 65,722%, s’middags lieten ze maar liefst 68,500% noteren. Ook Marell Hilberts en Drys Ygrek Ster (Omer 493) mochten zich in de finale laten zien nadat ze s’ochtends vijfde werden in hun groep met 67,772%. In de finale behaalde de combinatie 65,167% waarmee ze op een elfde plek eindigde.

Kenna en Esther in top 10

In de klasse Z1 waren het Kenna Bakker met Auke van Hilberalti Ster Sport (Jouwe 485) en Esther Postmus met Coco WE Sport (Hessel 480) die zichzelf bij de beste 10 van Nederland mogen rekenen. In de eerste proef s’ochtends reden Kenna en Auke naar 68,095% wat hun een vierde plek in hun groep opleverde. Esther en Coco behaalden 67,381% waarmee ze vijfde werden in diezelfde groep. S’middags tijdens de finale eindigde Esther en Coco op een achtste plek met 65,667% en werden Kenna en Auke tiende met 64,762%.

Vorig artikelFemmy de Jong: ‘Als kleine fokkers genieten we van alles wat we met Veroniek beleven’
Volgend artikelKFPS reis Denemarken: bij Blue Hors en Hessel Jan Oosterhof (met video)