Hippiade ’22: Thea Dijkstra en Harm fan de Koldenhool (Michiel 442) Nederlands Kampioen L2

Thea Dijkstra en Harm van de Koldenhool (Michiel 442) Foto: Digishots

Tijdens de eerste dag van de Hippiade 2022 in Ermelo, dinsdag 16 augustus, zijn Thea Dijkstra en Harm fan de Koldenhool (Michiel 442) Nederlands Kampioen in de klasse L2 dressuur geworden.

Tweemaal aan kop

De combinatie uit Hennaard reed s’middags al de beste proef in hun groep, waardoor ze op een eerste plek eindigde met een percentage van 67,778%. Hierdoor mochten de vierjarige Michiel 442 nakomeling en zijn amazone samen met de beste 16 combinaties van de dag (en van Nederland) overrijden. Tijdens de finale s’avonds werd er nog een schepje bovenop gedaan en reden Thea en Harm naar 69,333%, met een meer dan een punt los van de nummer twee, waardoor hen het kampioenschap niet meer kon ontgaan.

Ook finaleplek voor Jildau en Gouverneur

Ook in de klasse L1 was er succes voor een ‘Friese’ combinatie. Jildau Hart en haar Gouverneur fan ’t Hertefean (Nane 492) wisten s’ochtends een zevende plek te behalen in hun groep met 65,444%. Dit was genoeg om mee te mogen rijden in de finale waar de combinatie uit Boelenslaan hun zevende plek wist te behouden met een percentage van 67,444%.

Jildau Hart en Gouverneur fan ’t Hertefean (Nane 492).
Vorig artikelCentrale Keuring 2022: hier is het programma
Volgend artikelFokdag in Ternat met dressuurshow Patricia Mannaerts en Friezencarrousel Phaidra