Hippiade: Brons voor het Z-Friezenteam Groningen

De prijsuitreiking tijdens de Hippiade 2019: brons voor het Z-Friezenteam Groningen

De tweede Hippiade dag op zaterdag 31 augustus leverde mooie (Friese) paardensport op. Het Z-Friezenteam Groningen haalde met 69,417% de derde plaats bij de viertallen in de ZZ. Goed voor brons op het Nederlands kampioenschap.

Kür niet helemaal vlekkeloos

‘Daar zijn we heel erg blij mee’, aldus commandant Michella Kloosterman over het resultaat van de ‘gewone’ proef. Het team was echter vooral gebrand om een goede prestatie neer te zetten bij de kür op muziek, na hun kampioenschap op dit onderdeel in 2018. De proef met hoge moeilijkheidsgraad verliep niet vlekkeloos en werd door de jury beloond met een prachtige score van 69%, resulterend in een vierde plaats. ‘Onnodige foutjes, er ging van alles mis’, analyseert Michella de prestatie die eigenlijk heel prima was, maar er had meer ingezeten. ‘Als we de kür gereden hadden zoals op de regiokampioenschappen van Groningen dan hadden we zeker op het podium kunnen eindigen. Maar goed, we kijken vooruit’, aldus de commandant. ‘Volgend jaar gaan we er weer voor en we hebben straks ook de NK Friese paarden nog.’

Fraaie kür Margriet Koopmans-Wiersma en Ide K.W.

Indruk maakte ook Margriet Koopmans-Wiersma met haar Ide K.W. (Maurits 437). Na de tweede plaats in de ZZ-Licht op vrijdag mocht ze zaterdag de kür op muziek rijden. Na een hele fraaie dynamische proef haalde ze een prachtige score van 69,042%, goed voor een negende plek.

Finaleplaatsen voor Sofi Väisänen en Carola Lennips

In de L1 kwam niet alleen Monique van der Meij, maar ook Sofi Väisänen met Xenia S.B. (Beart 411) in de finale, dankzij een fraaie score van 68,222% in haar eerste proef. In de finale noteerde ze 64,833%. Ook Carola Lennips met Ymke (Pier 448) kreeg een uitnodiging voor de finale. In de B-dressuur reden ze naar 67,111%. In de finale zetten ze een score van 65,389% neer en een uiteindelijke 14e plaats in dit NK.

Klik hier voor alle uitslagen van de Hippiade dressuur op vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus.

Vorig artikelHippiade: Monique van der Meij Nederlands Kampioen L1: ‘wie knijpt mij even?’
Volgend artikelKFPS-leden opgelet: kaartverkoop Hengstenkeuring start maandag 2 september 9.00 uur