Hippiade mag zich verheugen op veel Friese paarden 

Harmina Holwerda en Vigo van der Wietze werden Fries kampioen 2019 in de M1 (Foto: Ingrid Truijens)

De Friese Kampioenschappen hebben in het weekend van 5 juli een mooi aantal combinaties met Friese paarden opgeleverd die hun beste beentje voor mogen zetten op de Hippiade. De kampioenen in de klassen L1, M1, M2, Z1 en ZZ-Licht waren allemaal zwarte parels.

Lange lijst met Friese paarden

De lijst met Friese paarden die zich in de kijker hebben gereden tijdens het Fries Kampioenschap in Harich is prachtig lang. Elsemiek Dijkstra-De Bruin kwam op de derde plaats in de B-dressuur met Jildou fan Sweagerfean (Tsjalke 397). In de klasse L1 won Nadia den Hollander met de 4-jarige Yde van de Noeste Hoeve (Hessel 480) waar ze ook al de Friesian Talent Cup mee binnenhaalde. Op de derde plaats eindigde Sofi Väisänen met Xenia S.B. (Beart 411) In de L2 wisten Mellanie Welles met William fan Stal Sibma (Tsjalke 397) met haar tweede plaats ook een ticket binnen te halen voor de Hippiade. Laura Zwart reed haar Ulbrân 502 (Reinder 452) in deze klasse naar een derde plaats.

Harmina succesvol

In de M1 werd Harmina Holwerda met Vigo van der Wietze (Jasper 366) Fries kampioen. En daarbij bleef het niet voor Harmina. Ruscherd fan Bokkum (Norbert 444) werd derde in de Z1 en MGPNGP Mario fan Bokkum (Jasper 366) werd reservekampioen ZZ-licht. Het kampioenschap in deze klasse was voor Margriet Koopmans-Wiersma met Ide K.W. (Maurits 437), waarbij Marsja Dijkman met dekhengst Jurre 495 (Maurits 437) de derde plaats wist op te eisen. In de M2 won Afke Weidenaar met MGPNGP Maile fan Klaeiterp (Stendert 447) met kort daarachter Wendy Okkema met Twix v.d. Terpen (Maurits 437). De Z1 kwam op naam van Thea Dijkstra met Poker van Autofarm (Reinder 452), met Astrid de Bruin en Nico ut it Leechlan (Wimer 461) op de tweede plaats.

Nog meer Friese paarden

Bij deze opsomming van deze Friese paarden blijft het niet op de Hippiade. Er zijn nog meer Friese paarden geselecteerd. Klik hier voor de uitslagen van de FK. Komende weken zullen ook in de andere provincies kampioenschappen plaatsvinden om uiteindelijk op 30 en 31 augustus tijdens de Hippiade de strijd met elkaar aan te gaan.

Vorig artikelKFPS-stagiaire onderzoekt ontwikkeling fokkerij
Volgend artikelWereldrecord in Duitsland: 132 Friese paarden in Quadrille (met video)