HK nieuws: Jurre 495, Tymen 503, Markus 491, Ulbrân 502, Tiede 501 en Nane 492 warmen WTC op (met video)

Jurre 495 KFPS Hengstenkeuring 2023 © DigiShots

‘Een rubriek met kippenvel’, zo vatte juryvoorzitter Sabien Zwaga de klasse goedgekeurde hengsten tot en met 12 jaar samen. Maar liefst zes hengsten kregen een uitnodiging voor de kampioenskeuring, met Jurre 495 glansrijk op kop, hij warmde het WTC op voor een prachtige dag.

Jurre 495 fenomenaal in draf

Ondanks twee avonden optreden in de FRIESIAN PROMS ging Jurre 495 meteen voortvarend uit de startblokken. Hij kreeg de handen op elkaar in Leeuwarden. ‘Normaal moet hij wat opwarmen, maar hij was nu al fenomenaal in draf, dat belooft wat’, zo klonk ook Sabien, die samen met Jan Hellinx en Popke van der Meulen het jurytrio vormt, enthousiast.

Maar liefst zes hengsten naar de kampioenskeuring

In de kwaliteitsvolle rubriek ontbrak de kampioen van vorig jaar, Jehannes 484, deed de jury besluiten maar liefst zes hengsten mee te nemen naar de kampioenskeuring bij de oudere hengsten. De luxe en sierlijke Tymen 503 die lichtvoetig in draf door de baan zweefde. Ook de jeugdige Markus 491 met zijn actieve stap en balans in draf mag nog een keer terugkomen. Hetzelfde geldt voor Ulbrân 502 die een opvallend goede stap combineerde met veel souplesse in draf.
Tiede 501 en Nane 492 complementeren het zestal in de kampioenskeuring. ‘Een plaatje met veel rasuitstraling’, complimenteerde Sabien. Publiekslieveling Nane 492 gooide zijn draf als handelsmerk in de strijd, inclusief zijn sterke voorbeen gebruik.

Compliment voor de trainingsstallen

Alle lof was er ook voor de hengst die de rij in deze klasse completeerde: de rastypische Jouwe 485. ‘Het is een compliment aan de trainingsstallen, de hengsten staan er stuk voor stuk goed voor.’

 

 

 

Vorig artikelHK Nieuws: Matthys 504 en Tjebbe 500 als eersten door naar kampioenskeuring (met video)
Volgend artikelHK nieuws: huldiging van Herman Smit, Geert de Jong, Eppie de Jong en Reitze Faber