HK nieuws: Mattie P fan Dulve (Pier 448) kampioen hengsten en ruinen Friesian Talent Cup

Marijke Boelen - Mattie P fan Dulve KFPS Hengstenkeuring 2024 © DigiShots

En ook de beste jonge Friese hengst is bekend. Mattie P fan Dulve Ster (Pier 448 x Jasper 366) is op donderdag 11 januari kampioen hengsten geworden tijdens de laatste editie van de Friesian Talent Cup. De vierjarige hengst, gereden door amazone Marijke Boelen, werd geroemd om zijn imponerende voorkomen en fijn lichaamsgebruik.

Voorrijdagen

Mattie, die is gefokt door Gabriëlle van Tilborg uit Wijk en Aalborg en in eigendom van Stoeterij Galloper uit Berkel en Rodenrijs, liep eerder al mee in de voorrijdagen. Daar kwam hij onder andere de nummer twee van vandaag tegen; Orion af Sortemosegaard Ster (Ulbrân 502 x Hessel 480). De Deense Orion, gefokt door Stutteri Sortemosegaard uit Gudbjerg en in eigendom van Age Okkema uit Siegerswoude, werd voorgesteld door Vai Bruntink en liet een stabiele verrichting zien met een zeer fijne aanleuning en sterk achterbeengebruik.

Aansprekende hengsten

Het brons ging naar Olob fan over den Graaf Ster (Tjebbe 500 x Hessel 480) die werd gereden door zijn eigenaresse Janna Kes en is gefokt door P. de Haan uit Beesd. ‘Highlight van deze combinatie was de stap’, aldus een tevreden jury. ‘Zij lieten veel takt en lichaamsgebruik zien in een ruim voldoende verrichting.’ Sowieso was de jury, bestaande uit Jorick Smit, Amber den Heyer en Bart Bax, enthousiast over de hengsten; ‘allen zijn het exterieurmatig zeer aansprekende dieren die goed naar de hand toe werden voorgesteld.’

Klik hier voor de volledige uitslag van de finale in Leeuwarden

Vorig artikelTerugblik HK 2023: de kampioenschappen nog een keer terugkijken
Volgend artikelHK Nieuws: tweede dag Tweede Bezichtiging levert 23 hengsten voor voorrijdagen