Hoe zit het met de paardensector en de stikstofproblematiek?

(Foto: Istockphoto/Tom Goossens Photography)

De Sectorraad Paarden is in gesprek met het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit over de stikstofproblematiek.

Aanleiding is een uitspraak eind mei 2019. De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State deed uitspraak in zaken over vergunningen, waar gebruik was gemaakt van het Programma Aanpak Stikstof (PAS). Deze uitspraak heeft gevolgen voor alle bedrijven die stikstof uitstoten, dus ook voor de paardenhouderij. Het is nog onduidelijk hoeveel paardenbedrijven door deze uitspraak een probleem hebben met hun vergunningen.

Emoties en vragen wat betreft toekomst sector

De sectorraad heeft het ministerie gevraagd de gevolgen voor de paardenhouderij in kaart te brengen en met een passende oplossing te komen.

“De problematiek rondom de stikstof en de toekomst van de sector waar gewerkt wordt met dieren roepen veel emoties en vragen op,” aldus de Sectorraad Paarden. “Net als andere sectoren wordt ook de paardensector geraakt door de stikstofproblematiek.”

Gedupeerde paardenhouderijen

Volgens de Sectorraad Paarden doen gedupeerde paardenhouderijen er goed aan om zich te melden. Dat kan bij de dragende organisatie waarbij ze aangesloten zijn. “Zo kan in beeld worden gebracht welke knelpunten er zijn.”

De sectorraad verwijst bedrijven met vragen over stikstof naar de helpdesk van de Rijksoverheid.

Bron: Sectorraad Paarden

Foto: Istockphoto/Tom Goossens Photography

Vorig artikelSubtop: eerste plaats én Sport-Elite predicaat voor Het Swarte Paert Izaak met Daniëlla Smit
Volgend artikelDagindeling 1e bezichtiging Hengstenkeuring