Hoge IBOP-scores voor ‘fan ‘e Boppelannen’-paarden

De IBOP-beoordelingen, gisteren in Wergea, leverden gemiddeld hoge scores op. Het zorgde ervoor dat 4 paarden gepromoveerd konden worden naar Kroon, terwijl een merrie Ster werd verklaard op basis van de IBOP-score.
Twee paarden afkomstig van de ‘fan ‘e Boppelannen’ stal van familie Tjeerdsma uit Drogeham staken er met kop en schouders bovenuit. Familie Tjeerdsma/Van der Meer zet al jaren volop in op de dressuursport en zag dat gisteren beloond worden met uitstekende IBOP-scores. Niet voor het eerst trouwens. Met name de nazaten van voormalig KFPS-paard van het jaar, Els F.T. grossieren in hoge IBOP-scores. Deze Kroon Preferente Prestatiemerrie en volle zus van de hengst Sape 381is de moeder van Rikst. T fan ‘e Boppelannen (foto tijdens EK in Haskerhorne). Rikst liet gisteren de hoogste score noteren met 87.5. Deze 6-jarige Stermerrie van Beart 411 behaalde twee jaar terug als vierjarige een score van 78.5. Met het oog op de recente reglementswijziging betekent dit een promotie van AA naar AAA. Een triple-A score was er ook voor de 4-jarige Sterhengst Zeeger T. fan ‘e Boppelannen. Deze zoon van Tsjalle 454, die dit jaar deel uitmaakte van het CO, behaalde een score van 85.5. Zeeger is via een Ster en Sport merrie van Gjalt 426 een kleinzoon van Els F.T.
Vier merries konden gisteren gepromoveerd worden naar het Kroonpredicaat:
Wyfke fan it Skar (Alwin 469 x Sterpreferente merrie van Doaitsen 420), van familie de Jong uit Katlijk; Pjjirkje Teatske (Tsjalle 454 x Stermerrie van Teeuwis 389), van O. Boonstra uit Oudehaske; Yara van de Bist (Norbert 444 x Stermerrie van Haitse 425), van Louis van Olmen uit Ranst (B); Riemkje van ’t Oostende (Tsjalke 397 x Ster Preferent Prestatiemerrie van Olof 315), van familie Brinks uit Wapserveen.

Vorig artikelPedigree-informatie eerste bezichtiging
Volgend artikelMeeste eerste premie veulens in 2019 van Tiede 501