Horses2fly KFPS Sportcompetitie Balkbrug: hoogste score voor Renske Carmen F.D. Visscherwei (Tsjalke 397)

Isabelle Vroomans - Renske Carmen F.D. Visscherwei (Tsjalke 397) Europees Kampioenschap Fries Dressuurpaard 2019 © DigiShots

De dressuur selectiewedstrijd voor de Horses2fly KFPS Sportcompetitie in Balkbrug werd verdeeld over twee dagen. Zaterdag 21 december kwamen de combinaties in de B- en L-dressuur in actie. Zondag 22 december was voor de klasse M en hoger. De hoogste score tijdens deze tweedaagse kwam op naam van Isabelle Vroomans met Europees kampioen Renske Carmen F.D. Visscherwei (Tsjalke 397). Ze noteerden in de Z1 235,5 punten.

Sietske Brouwer overtuigt met Weri fan Pier’s-Hiem

In de klasse B won Anniek Jansma met DJ (Jehannes 484) een proef en ook Denise van Veen met Stal Jede’s AnnaJet (Epke 474) wist een proef op haar naam te schrijven. De tweede plaats was twee keer voor Helina Cazemier met Adelinda BCR (Djoerd 473). Sietske Brouwer wist met Weri fan Pier’s-Hiem (Wytse 462) de L1-dressuur twee maal te winnen. In de L2 haalde Marell Hilberts met Tornado Oet Oale Kloosterveen (Alwin 469) de hoogste punten in de eerste proef. Op de tweede plaats eindigde Sofi Väisänen met Xenia S.B. (Beart 411), die in proef twee de leiding overnam.

Kopposities voor Romi en Ulbe 506

Zondag 22 december kwamen de klassen M en hoger in de ring. In de M1 was het Esther Liano met Stal Liano’s Romi (Beart 411) die de hoogste score binnenhaalde. Denise van Veen reed met Stal Jede’s Marije (Dries 421) als enige een tweede proef en kwam daarbij vanzelfsprekend op kop. In de M2 wisten Leonie Evink en Ulbe 506 (Anders 561) de hoogste punten binnen te halen, in beide proeven.
Isabelle Vroomans en Renkse Carmen F.D. Visscherwei (Tsjalke 397) wonnen glansrijk de twee Z-proeven met hoge scores van 235,5 en 228,5 punten. Mayken Lenting en Jackson van ‘t Boshuys (Uldrik 457) en Leslie Agricola met Arend fan Sleat (Wierd 409) tekenden voor de tweede plaats. Saskia van der Wel en Stal Liano’s Thijs (Beart 411) haalden in de Z2-proef de eerste plek en Leonie Evink kwam met Sven B. (Wimer 461) in de tweede proef op kop.
Voor Harmina Holwerda was het makkelijk winnen op deze dag. In de ZZ-Licht was ze de enige deelnemer en ze haalde met Stal de Merskens Marten (Dries 421) twee maal de eerste plaats, met 224,5 als hoogste score.

Vorig artikelKroonmerrie Sjieke van de Klei topper op Kerstveiling
Volgend artikelRapporten nieuw ingeschreven hengsten online