Horses2fly KFPS Sportcompetitie van start met mennen

Op zondag 6 oktober werd het spits in de Horses2Fly KFPS Sportcompetitie indoor afgebeten door de menners. In Oenkerk verschenen 31 combinaties in de verschillende klassen in de baan. De hoogste dagscore werd gehaald door Janet van der Ark, die met Romke P.J.(Folkert 353) 203,5 punten in de L noteerde.

Romke P.J. nog een keer in de M

Romke is een veel gelauwerd en ervaren menpaard. Hij kwam ook nog met een andere menner in de baan. Met Ilona Woltman haalde hij in de M-klasse ook een keer de winst binnen. De andere proef in de M-klasse werd gewonnen door Angela Hoekman met Gosse (Stendert 447).
In de klasse L won Romke één proef, de winst in de andere proef ging naar Baukje van der Weide met Ylse fan Weideshiem (Rindert 406). In de klasse B werd de eerste proef  gewonnen door Geke van der Zijpp met Rinskje Nynke (Tsjalle 454). De tweede proef kwam op naam van Elzelien Renssen met Veere fan Wylgster Pragt (Wybren 464).
In de hoogste klassen kwam ook een bekende aan de start. Het Friese paard van het jaar 2018, Horses2fly Anniek (Haitse 425) won met Jacques Poppen de klasse Z. De andere proef was voor Frederik Jans met Nico BV (Folkert 353). In de ZZ sloeg Hette Jellema met Drys (Fabe 348) een dubbelslag. Ze wonnen beide proeven.

Volgende wedstrijden 18, 19 en 20 oktober

De volgende competitiedag voor de Horses2fly KFPS Sportcompetitie staat gepland op 18 en 19 oktober in Oenkerk. Hier zullen de dressuurruiters aan de start verschijnen. In datzelfde weekend, 19 en 20 oktober is er ook een competitie in Berkhout, voor dressuur én mennen.
Voor meer informatie en de agenda: www.kfpssport.nl. De grote finale van de indoorcompetitie zal gaan plaatsvinden op 21, 22 1n 23 februari in Sonnega.

 

 

 

 

 

Vorig artikelStal Frysk Andaluz in ‘Van Eigen Bodem’ *video*
Volgend artikelEK-nieuws: 5-jarigen aangevoerd door Ulbe 506 (Anders 451) en Leonie Evink