Horses2fly mencompetitie: tweede selectiewedstrijd in Tolbert

Marrit de Vries had een succesvolle mendag in Tolbert

De Horses2fly KFPS mencompetitie heeft op zondag 8 oktober tijdens het Vrienden van het Friese paard 2.0 weekend in Tolbert een mooie selectiewedstrijd gehad.

Dubbele winst voor Annemart en Elske

In de klasse B was Annemart Ferwerda met familiepaard Elske t.W. (Markus 491) heel succesvol. Twee keer haalden ze de koppositie, met 229,5 en 202 punten. Gonne Dijkstra met Lutske fan Egypte (Alke 468) en Marrit de Vries met Jilles fan Sparjeburd Ster (Tiede 501) haalden in de verschillende proeven de tweede plaats.
In de sterk bezette L, met 9 deelnemers, was het Marrit de Vries die met Ieteke Jildau fan Sparjeburd Ster AA (Elias 494) ook een dubbelslag binnenhaalde. In de éne proef was het Esther Broerse met Goudtsje (Eise 489) en Angela Hoekman met Louise fan Hindrik’s Hiem Ster (Alwin 469) die op plek twee en drie eindigden. In de andere proef was het Jeanette van Heusden met Romke fan ‘t Wegje SvH Ster Sport (Alke 468) de de tweede hoogste punten kreeg, gevolgd door Angela en Louise.

Sterk deelnemersveld in de M

In de M kwam Jean-pierre Jacobs met Doede fan ‘e Ypehoeve op kop, gevolgd door Janet van der Ark met Rinse PJ (Thorben 466) die een puntje minder kregen van de jury. Karin Hoekstra werd met Anneke van de Neel Ster (Bente 412) derde. De 12 combinaties in deze klasse waren op deze selectiewedstrijd bijzonder aan elkaar gewaagd. De tweede proef werd gewonnen door Ria Hettinga met Stal Hettinga’s Djurre, gevolg door Cees de Haan met Jouk fan ‘e Sylhoanne (Tymen 503) en op de derde plek kwam Jean-Pierre Jacobs met Doede.

In de Z was het Tobias Ferwerda die met Elske t.W. (Markus 491) de overwinning in één proef pakte, de tweede proef schreef Bertha Cazemier-Rozema met Linda BCR op haar naam. In de ZZ was de hoogste score voor Hette Jellema met Drys (Fabe 348) die twee maal de meeste punten van de jury kreeg. Wilma Reijenga werd met ‘Johan’ Jonas van de Miedweg (Maurits 437) tweede, in de andere proef kwam Angela Hoekman op die positie met Wieke fan Buma (Alwin 469).

Meer tweespannen

De oproep om met meer tweespannen te komen in de mencompetitie vond gehoor! In de klasse B kwamen drie tweespannen aan de start waarbij Wilma Reijenga met Guusje fan Westermeer (Maurits 437)en Jonas van de Miedweg (Maurits 437) de hoogste puntenscore binnenhaalden. De tweede proef kwamen ze niet aan de start. Bertha Casemier-Rozema won met Adelinda BCR (Djoerd 473) en haar moeder Linda BCR Sport (Jesse 435). In de M was het Inge Hens die met Hayke (Andries 415) en Rikky (Tsjalle 454) voor de wagen de meeste punten binnenhaalde in beide proeven.

Zes selectiewedstrijden, één finale

De wedstrijd in Tolbert was de nummer twee in een reeks van zes selectiewedstrijden in deze Horses2fly KFPS sportcompetitie mennen. De finale wordt verreden van 16 tot en met 18 februari in Sonnega.

Klik hier voor meer informatie over de sportcompetitie. 

 

Vorig artikelK&PP Subtop: Coco (Hessel 480), Rémy (Alwin 469) en Hindrik (Olgert 445) kampioen
Volgend artikelKeuren in de VS: Famke Maaike (Julius 486) Kroon en kampioen