IBOP Denemarken: 80 punten voor Maserati (Anders 451)

Foto: Anja Mogensen Photography

Maserati Birkemose Ster (Anders 451 x Jasper 366) haalde op vrijdagavond 19 augustus een AA-score na het behalen van 80 punten in de IBOP met Jean van Deventer. Van Deventer reed de 10-jarige ruin van Anja Steenberg uit Idestrup heel vriendelijk en met een mooie houding, ruimte in de beweging en souplesse naar allemaal 7 en 7,5 op de cijferlijst. De tweede hoogste score van deze IBOP was voor Hielke ‘van de Brink’ (Jisse 433 x Ulbert 390) van Cecille Houlind uit Skørping. De 12-jarige hengst liet in een hele nette presentatie een lichtvoetige draf en een sterke stap zien en noteerde zo 79 punten en een AA-predicaat.

Spannende entourage bij Helgstrand

De entourage bij Helgstrand, de locatie waar het Deense Friese paarden stamboek haar 35-jarig jubileum viert, was voor een aantal paarden nog wel heel spannend, zo zagen juryleden Sabien Zwaga, Ester Reen, Frans Smits en Dik Brummel. Rozemarijn S.Z. A (Wolvert 467 x Haitse 425) reed met haar eigenaar Monique Terpstra uit Lemvig een fraaie 73 punten met een 7 voor stap en draf.
Voorlopig Kroonmerrie Froukje W. (Jehannes 484) had teveel spanning in haar presentatie waardoor de score van deze getalenteerde vijfjarige merrie van Hessel Jan Oosterhof uit Suldrup tot een score met Jelmer Ketelaar van 73 punten kwam.

Menproef voor Cirkeline Ellemose

Tijdens de IBOP werd er één menproef gereden. Cirkeline Ellemose (Haike 482 x Jasper 366) kreeg 72 punten met Sybren Minkema aan de leidsels. De zesjarige merrie viel vooral op door een goede stap.

Vorig artikelPavo Fryso Denemarken: Comet Ellemose (Alke 468) door naar halve finale
Volgend artikelConstante Wietske (Bartele 472) wint fokdagkampioenschap Het Friese Paard Wolvega e.o.