IBOP: Gaitlynn Jede (Bartele 472) en Zensay af Fynbo (Wylster 463) Kroon

Twee Kroonmerries, een Stermerrie en vier paarden met een AAA-notering maakten de IBOP van 27 juli een hele succesvolle. ‘We hebben een aantal hele aansprekende paarden gezien’, vatte jury Hergen van Hall en Corrie Rave samen.

Kroon met 77,5 punten

De merries die hun Voorlopig Kroon konden vervangen door Kroon haalden onder het zadel 77,5 punten in de IBOP. Gaitlynn Jede Kroon AA (Bartele 472 x Dries 421) van Stal Jede werd voorgesteld door Lisanne Veenje die de merrie naar allemaal 7’s en een 7,5 voor impuls reed. De vierjarige Gaitlynn komt uit Marije Helena L. Kroon Sport AA (Dries 421 x Leffert 306), een halfzus van KFPS stamboekhengst Tymon 456 (Andries 415).
Zensay af Fynbo Kroon AA (Wylster 463 x Stendert 447) werd door Harmina Holwerda voorgesteld en in haar cijferlijst van 77,5 punten verdiende ze een 8 op galop. De zevenjarige merrie van Helle Fynbo uit Denemarken komt uit de merrielijn waar ook Foeke 520 uit komt.
Een definitieve Ster verdiende Hanna Ster(Tsjalle 454 x Jasper 366), gefokt door W. Kooiker uit Buren, Ameland en in eigendom van Martijn Beijaard. Hanna werd door Jelmer Ketelaar naar 70,5 punten gereden, met een 6 voor stap en een 7,5 voor haar draf.

Vier keer triple A, Diederik met de hoogste score

Van de 22 paarden die in Warga verschenen haalden er 15 een score van 77 punten of hoger. Vier wisten zelfs een AAA-score te halen. De hoogste dagscore kwam van de allereerste presentatie. Monique van der Meij reed (Stal Brandsma’s) Diederik B. (Jehannes 484 x Rindert 406) die ze samen met vriend Abe Brandsma in bezit heeft, naar 85 punten. ‘Actief voorgesteld, mooi gedragen met heel veel balans en vooral in de galop veel techniek in de benen’, luidde de samenvatting van Hergen van Hall. Met een 8,5 voor galop, een 8 voor draf, houding&balans en impuls mag Diederik AAA achter zijn naam schrijven.

Lichtvoetige Fleur, indrukwekkende Griet

Ook de tweede en derde presentatie haalden het hoogste predicaat. Christina Dijkstra reed haar eigen Fleur O. Ster (Markus 491 x Jisse 433) naar 84,5 punten. Fleur is lichtvoetig en makkelijk in draf, waar ze een 8,5 voor kreeg. ‘Ze heeft veel lossigheid en schoudervrijheid en mag in galop nog meer tot dragen komen’, zo luidde het positieve jurycommentaar.
De derde triple A notering in de rijproef kwam van de 11-jarige Griet fan Dijkmaniastate Ster Sport (Beart 411 x Folkert 353) die met Jitske van der Weij 83,5 punten van de jury kreeg. Griet heeft al zes veulens op de wereld gezet, maar ging als een jeugdige merrie rond. Voor haar draf en galop kreeg ze een 8. ‘Een stoere merrie met veel power, ze loopt makkelijk vanuit het achterbeen’, aldus Hergen van Hall.
De menproef van Age Okkema en Ela Sterre fan de Mersken Ster (Jehannes 484 x Thorben 466) werd gewaardeerd met 82 punten, met een 8,5 voor haar draf. ‘een heel aansprekende presentatie, met veel handigheid en beentechniek in draf’, luidde de beoordeling. ‘Ze kan makkelijk schakelen.’

81 punten voor Finne

Finne T. fan ‘e Boppelannen (Jehannes 484 x Doaitsen 420) haalde met Heleen de Haas 81 punten. De vijfjarige hengst van de familie Tjeerdsma die op de fokdag van Ta it Bihâld de rubriek bestgaand rijpaard won, haalde een 8,5 voor de galop en een 8 voor impuls en onderstreepte zijn talent met een mooie IBOP score.

Klik hier voor de complete uitslag van de IBOP in Wergea op 27 juli

 

Vorig artikelEise 489 en Jurre 495 pakken tandemtitel
Volgend artikelLivestream ABFP test 4 – dinsdag 26 en donderdag 28 juli