IBOP Kronenberg: Yara S. van de Sprong wordt Kroon

Met een succesvolle IBOP van 77 punten verdiende Yara S. van de Sprong (Pier 448 x Brend 413) op zondag 25 april op het Equestrian Centre De Peelbergen in Kronenberg haar Kroonpredicaat. De zesjarige merrie van Fleur en Elle van Kempen, gefokt door moeder Anita, haalde een 7,5 op haar draf. ‘Een merrie met veel schwung, ze mag iets meer bergop lopen en heeft een zuivere stap met veel ruimte’, zo beschreef de jury. Yara is een halfzus van Kroonmerrie Alive S. Van de Sprong AAA (Beart 411) die vorig jaar 91 punten haalde voor haar IBOP.

Meeste punten voor Yfke en Daan

De hoogste score van de dag -78,5 punten – haalden Yfke Friesenhof MerfelderBruch Ster (Pier 448 x Doaitsen 420) en Daan van de Demro Stables (Tsjalle 454 x Maiko 373). Yfke, gefokt door Margret Uphues en in eigendom van Fons Vrolijk, werd door Marijke Boelen met veel schwung en een 8 voor draf naar 78,5 punten gereden.
Daan is een halfbroer van Elias 494. Hij werd gefokt bij de Demro Stables, is in eigendom van Yasmina Berlah en werd door Marin Haentjens naar 78,5 punten gereden, met een 8 voor draf en een 8 voor houding&balans. Met deze AA-score maakte Daan bovendien zijn moeder Maaike Brechtsje D naast Kroon, Sport en Preferent ook Prestatie.

Vijf combinaties 77 punten of meer

Zestien combinaties verschenen er op zondag 25 april in de baan om een IBOP te rijden voor de juryleden Gotien Sipma en Corrie Rave. Vijf van de inzendingen verdienden 77 punten of meer. De dames waardeerden de nummer één meteen al met 78 punten. Sabina G.R. (Stendert 447 x Doaitsen 420) werd door Esmeralda Thoonen fijn voorgesteld, zo luidde de toelichting. ‘Een sympathiek paard en actief gereden.’ Ook de laatste merrie haalde een score boven de 77 punten. Eefke A. Ster (Alwin 469 x Meinse 439) van de familie Arts in Swolgen werd door Ninja van Eijk naar 77,5 punten gereden. ‘De merrie loopt heel stabiel door de baan en doet dat in alle drie de gangen even gemakkelijk.’

Vorig artikelLivestream IBOP Kronenberg – 25 april
Volgend artikelPhryso.com ook in het Duits