IBOP nieuws: zes merries definitief Kroon, één definitief Ster

Bregje fan 't Lakerveld (Hessel 480) met Lisanne Veenje tijdens de Friesian Talent Cup 2020 Foto: Ingrid Truijens

De IBOP op woensdag 26 februari in Wergea leverde voor maar liefst zes merries het definitieve Kroon predicaat op. Eén merrie werd definitief Ster. Twee merries sprongen er in score bovenuit: Bregje fan ’t Lakerveld (Hessel 480) en Chrystal Jede (Alwin 469).

Bregje en Chrystal imponeren

Bregje fan ’t Lakerveld van Willem Lokhorst uit Ederveen liep met amazone Lisanne Veenje naar de hoogste dagscore van maar liefst 84,5 punten. Met name haar draf viel op, hier scoorde ze een 8,5 voor. Ze beschikte over zeer veel tritt en een krachtig achterbeen gebruik. Ook Crystal Jede (Alwin 469) van Stal Jede Vledder V.O.F. uit Vledder imponeerde met een score van 84 punten. Zij beschikt over veel instelling en laat zich goed bewerken. Daarnaast scoorde ze voor de stap en de draf ook een 8.
Beide merries hebben zich ook verdienstelijk gepresteerd in de finale van de Friesian Talent Cup.

Wende en Zjans promoveren in tuig naar Kroon

Er werden twee merries in de tuigproef gepresenteerd. Deze zijn allebei gepromoveerd naar Kroon, het gaat hierbij om Wende van de Zunne. (Alwin 469) en Zjans van de Banhoeve (Hette 481).
Ook de volgende merries zijn Kroon geworden: Riekie fan Tsjerkgaast (Wytse 462) en Thyra fan Synaeda (Norbert 444). Daarnaast is Wobke van de Zunne (Rindert 406) definitief Ster geworden. Yme fan Synaeda (Thorben 466) heeft een goede verrichting behaald met 78 punten.

Klik hier door voor de volledige uitslag op de site van het KFPS.

 

Vorig artikelNK-indoor met kansrijke Friese paarden
Volgend artikelElias 494 op uitnodiging naar CDI5* Herning