IBOP Warga : AAA score voor Ykje Ygrek (Tsjalle 454)

Ykje Ygrek Kroon AAA (Tsjalle 454) met Age Okkema. Foto : Johanna Faber.

De IBOP op donderdag 29 september in Warga leverde voor Ykje Ygrek Kroon AAA (Tsjalle 454 x Bente 412) een score van 82 punten op in de menproef. Met Age Okkema aan de leidsels ging de merrie van A.H. Ydema van een AA naar AAA score.

Fijn achterbeen

Juryleden Corrie Rave en Kristel van Duren-Bodewes werden erg enthousiast van de zevenjarige Kroonmerrie : ‘Wat een fijn paard met veel afdruk. Ykje draaft met veel ritme en mooi bergop en laat daarbij een fijn achterbeen zien. De merrie heeft een hele goede opwaartse galoppade met veel balans en houding.’ Ykje kreeg dan ook een 8,5 voor haar galop en een 8 voor balans.

Tweemaal 77 punten

Ondanks de recent gehouden Centrale Keuring konden er helaas geen nieuwe Kroonmerries benoemd worden in Warga. Wel werd er tweemaal een score van 77 punten behaald, wat goed is voor een AA notering. Deze scores waren voor Gaia Da Monico Ster AA (Jehannes 484 x Wytse 462) in eigendom van Regula Monico uit Weingarten-Kalthäusern en Xandra van Marksate Ster Sport AA (Norbert 444 x Teeuwis 389) gefokt door Mts. Hofstee uit Gorredijk en in eigendom van de Fam. van Westervoort uit Lippenhuizen.

Souplesse

Beide merries scoorden een 7,5 voor souplesse met een 7,5 voor Xandra haar galop en Gaia haar draf. ‘Een paard met een mooie techniek en een mooi voorbeengebruik in draf’, aldus Corrie Rave over de vierjarige Jehannes 484 nakomeling. De zevenjarige Xandra viel op vanwege haar ‘mooie houding en goede, opwaartse galop’. De Norbert 444 nakomeling had al een AA notering achter haar naam staan dankzij een eerder gelopen IBOP menproef.

Gaia da Monico Ster AA (Jehannes 484) met Age Okkema. Foto : Johanna Faber.

In totaal deden er 18 paarden mee aan de IBOP Outdoor en lieten zes merries een A score noteren. Klik hieronder voor de totale uitslag.

Uitslagen IBOP Outdoor Warga 29-9-2022

Vorig artikelDriejarige Johanna (Norbert 444) Voorlopig Kroon en kampioene in Springfield (USA)
Volgend artikelBerber en Titia (Feitse 293) rijden winst in de Z1 in dameszadel : ‘Het is zo leuk om te doen en het mag gewoon!’