IBOP Wergea: Mokkeltsje (Ulbrân 502) Kroon, hoogste dagscore Nozem (Markus 491)

Mokkeltsje fan de Mersken Kroon AA (Ulbrân 502). Foto: Johanna Faber.

De IBOP van woensdag 21 februari in Wergea leverde voor een merrie het Kroonpredicaat op; Mokkeltsje fan de Mersken Kroon (Ulbrân 502) mag voor als Kroon door het leven.
Vier paarden liepen naar een dubbel A score waarbij Nozem M. van de Sprong (Markus 491) de meeste punten van de dag behaalde.

Mooi voorkomen

Juryleden Gotien Sipsma en Jos van der Wal konden een mooie score van 77 punten kwijt aan de vierjarige Mokkeltsje, die gefokt en in eigendom is van fam. Age Okkema uit Siegerswoude. Met Marieke Okkema in het zadel liep de CK 2021 Jeugdkampioene naar een protocol met allemaal zevens en kregen ze complimenten voor de merrie haar mooie voorkomen en royale front.

Hoogste dagscore Nozem

Er was een kleine startlijst voor de IBOP van woensdagmorgen. Acht paarden werden verwacht, zes daarvan liepen ook daadwerkelijk een volledige proef in Wergea. De hoogste dagscore was voor Nozem M. van de Sprong AA (Markus 491) met zijn fokker en eigenaresse Fleur van Kempen in het zadel. De combinatie uit Rijkevoort behaalde een score van 79,5 punten met vijf keer een 7,5 op het protocol. De vierjarige Nozem werd geprezen voor het feit dat hij weinig snelheid nodig heeft om van de grond te komen en daarbij mooi in balans blijft.

Nozem M. van de Sprong AA (Markus 491). Foto: Johanna Faber.

AA voor Bernou en Antsje

Ook de achtjarige Bernou fan Bokkum Ster en Antsje fan ‘e Hameren Ster liepen een fijne proef in Wergea. Voor beide Hessel 480 nakomelingen kon 78,5 punten genoteerd worden waardoor de merries een AA achter hun naam mogen zetten. Bernou, gefokt door B. de Boer uit Nes en in eigendom van L.Hoekstra uit Oosterzee, liep met Ludo van der Weide naar tweemaal een 7,5 op de stap en balans. Met Corina van den Bunt in het zadel behaalde Antsje, gefokt en in eigendom door H.A.T. Osinga-Timmermans uit Vrouwenparochie, een 8 op haar draf en tweemaal een 7,5 op haar balans & impuls.

Klik hier voor de volledige uitslag van de IBOP in Wergea van 21 februari

Vorig artikelFamke en Jente (Julius 486) werden Fries reservekampioen in de B: ‘het was zitten en sturen’
Volgend artikelUit welke merriestammen komen de KFPS stamboekhengsten?