Ina von Greifenstolz (Omer 493) en Kaey fan Ramonahiem (Tjebbe 500) winnen finale Bestgaand Rijpaard Lunteren

Kaey fan Ramonahiem Ster AAA (Tjebbe 500) met Mirthe Pijper.Foto: Ingrid Truijens

Het Bestgaand Rijpaard in Lunteren op zaterdag 7 mei werd gewonnen door Lieke Lueks met Stermerrie Ina von Greifenstolz (Omer 493) die met veel schwung door de prachtige baan bij De Nieuwe Heuvel bewoog. Juryleden Marell Hilberts en Isabelle Vroomans kozen bij de hengsten voor de driejarige Kaey fan Ramonahiem Ster AAA (Tjebbe 500) met Mirthe Pijper.

Lieke Lueks met Stermerrie Ina von Greifenstolz (Omer 493) Foto: Ingrid Truijens

Een vier- en veertienjarige

De tweede plaats bij de merries was voor Debby de Graaf met de vierjarige Helma Ster AA (Rommert 498). De derde plaats was voor Charana Keijzer-Vermeer met de 14-jarige Bella Donna vh Zuidereind Kroon AA (Goffert 369). Bij de hengsten was het zilver voor Jacob van der Heijden met Sterhengst Durk fan Oostenburg (Alwin 469) en de derde plaats was voor Susan Wind met Fedde van de Waterhoeve Ster A (Omer 493).

Maar liefst 32 deelnemers

Tijdens de 12e editie van het Concours Hippique in Lunteren hadden zich 32 deelnemers ingeschreven voor de rubriek Bestgaand Rijpaard. Uit elke rubriek werden enkele deelnemers uitgenodigd om aan het einde van de dag nogmaals over te rijden in de finale. Uit de eerste groep merries kwamen in de finale: Helma (Rommert 498) met Debby de Graaf, Hetwig fan Scyedam (Hette 481) met Yvonne Lieftink en Lieke Lueks met Ina von Greifenstolz (Omer 493). Bij de tweede groep werden er twee aangewezen voor de finale. Dit waren Fardau M (Haitse 425) met Linda Koopman en Bella Donna vh Zuidereind (Goffert 369) met Charana Keijzer-Vermeer.

Hengsten en ruinen

Bij de hengsten en ruinen koos de jury uit de eerste groep: Kaey fan Ramonahiem (Tjebbe 500) met Mirthe Pijper, Gerben (Jurre 495) met Debby de Graaf, FHS Duco (Meinte 490) met Hannah Broek en Jacob van der Heijde met Durk fan Oostenburg (Alwin 469). Uit de tweede rubriek kregen Fedde van de Waterhoeve (Omer 493) met Susan Wind en Ulrik V.R. (Aarnold 471) met Julia Rietveld een uitnodiging voor de finale.

 

Vorig artikelRegiovergaderingen van start met levendige discussie
Volgend artikelBlog Anna: voorjaar en veulens…..