Indoor Friesland : Auke (Jouwe 485) en Teun 505 brons in Probarn Team Challenge

Kenna Bakker en Auke Hilberalti winnen de klasse Z1 dressuur met 70,714%. Foto : Leanjo de Koster.

Ook op de tweede dag van Indoor Friesland op zaterdag 15 oktober wisten verschillende ‘Friese’ combinaties zich in de kijker te rijden. Auke van Hilberalti Ster (Jouwe 485) met amazone Kenna Bakker en Teun 505 met Franka Loos reden als team samen met amazone Femke Beljon en KWPN’er Jacuzzi M naar een derde plek in de Pro Barn Team Challenge, mede dankzij de eerste plaats van Kenna en Auke in de klasse Z1.

Team challenge

De Probarn Team Challenge is in het leven geroepen om de regio Friesland te betrekken bij de dressuurdagen van Indoor Friesland én ervoor te zorgen dat sport verbroedert. Teams met elk drie leden konden tegen elkaar strijden in respectievelijk de klassen Z1, Z2 en ZZ-Licht, waarbij het minste resultaat mocht worden weggestreept. Tegenhanger in het springen is de Horses2Fly Cup die op woensdag 19 oktober zal worden verreden.

Auke wint de Z1

De meest opvallende prestatie van de dag was toch wel de winst voor Kenna Bakker en Auke van Hilberalti in de klasse Z1 dressuur. Met 70,714% beet de combinatie om negen uur s’ochtends het spits af en bleef tot het einde tien andere combinaties voor. Esther Postmus en Coco WE Sport (Hessel 480) kwamen wél dichtbij, zij eindigden op een tweede plek met 69,286%. ‘Ik heb echt fijn gereden’, aldus Kenna na afloop. ‘Auke moest even wennen aan de entourage maar was daarna goed met zijn kop erbij en liep daardoor een hele stabiele proef. Ik ben heel tevreden en kreeg echt superpositief commentaar mee van de jury!’

Friezenteams

De Friese paarden waren goed vertegenwoordigt tijdens de challenge. Auke en Teun 505 waren onderdeel van team ‘De Zwarte Parels van Paardenkliniek Wolvega’, Douwe van Hiltsjemuoiswalden Sport (Tsjabring 429) kwam met amazone Patty Hartman uit voor het ‘Van der Meulen Metaal’ team en er was zelfs een compleet friezenteam genaamd ‘SBS Friezenteam’. Hierin hadden Wendy Okkema met Stal Okkema’s Willem Sport (Michiel 442), Lisanne Veenje met Crystal Jede Kroon Sport AAA (Alwin 469) en Esther Postmus met Coco WE hun krachten gebundeld.

Mooie scores

In de klasse Z2 scoorden Franka Loos en Teun 505 een totaal van 65, 571% waarmee ze op een zesde plek eindigde. Lisanne Veenje en Crystal Jede reden in dezelfde klasse naar 60,143%. Wendy Okkema kreeg complimenten van de jury voor haar draf gedeeltes in de klasse ZZ-licht. ‘We hebben genoten van jullie onderdelen in draf, hierbij zat je voor ons rond de 70%’, aldus internationaal jurylid Suzanne Daarup uit Finland. Helaas bleken de wissels af en toe nog wat lastig wat de eindscore naar 63,143% bracht.

Vorig artikelPromotiekeuring Exloo: Vrouwkje (Bartele 472) Model, drie merries Kroon
Volgend artikelNieuwe Modelmerrie in Amerika: Vlinder van WoppieWoppie (Jerke 434)